Németül vagy oroszul érdemesebb tanulni?
köszi a választ:)
egyébként gimibe jelentkezek nemsokára és ott a spanyol mellé vagy németet vagy oroszt választok, de nem tudom, mindenki azt mondja, hogy az orosz nagyon hasznos lesz a jövőben és a németet meg nagyon sokan beszélik, szóval oroszul értékesebb lesz tudni, de nem tudom, a német egyszerűbb, nem?
Mindenkepp nemetul kezdjel el tanulni. Felejtsd el az oroszt, soha sehol nem lesz ra szukseged, a vilagon sehol. Ugyse fogsz orosz nyelvteruletre menni elni!
Angol, nemet, spanyol, francia...stb. ezeket a nyelveket erdemes, ezekre van kereslet.
A német meglepően hasznos. Németország Magyarország fő kereskedelmi partnere és legfontosabb exportpiaca. Német cégek, német üzletfelek jó néven veszik a némettudást. (És nem tud minden német angolul, sőt).
Oroszország valamivel kisebb gazdasági hatalom Németo.-nál, kevesebb köze van Magyarországhoz és bár most felfutóban van, nincs igazán nagy jövője. Az orosz mellett szól, hogy kevesebben beszélik. Mindkét nyelv elég nehéz különben.
Ha műszaki területen akarsz dolgozni, válaszd a németet. Kereskedelmi területen vagy idegenforgalomban talán több értelme van az orosznak, többek között mert a többi szláv ország felé is nyelvi hidat képez.
egyiket se ,,,
nemtom hogy jut eszébe vkinek ilyen, inkább nyomasd az angolt minél felsőbb szinten. a német fiatalok ugyan úgy angolt tanulnak, na hát az orosznak nem sok értelmét látom, de persze ott is az angolért vannak oda a fiatalok ma már, szóval egy a lényeg, ha angolul tudsz nagyon jól, mindenmhol elvagy, de némettel, orosszal, ez igen kétséges
06:08
"hát az orosznak nem sok értelmét látom, de persze ott is az angolért vannak oda a fiatalok ma már"
lol ezt meg honnan veszed? :D Az a 0,01% körülbelül, aki tanul angolt Oroszoszágban sem hajlandó megszólalni rajta :D Személyes tapasztalat, és nem csak egyszeri. Még ha nagy ritkán le is írnak valamit angolul, azt is cirill betűkkel teszik, nehogy más is értse.
Amúgy sztem kb. 50-50. Németország Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi partnere, meg egyébként is Nyugat-Európa, és az angol után sokkal könnyebb németül tanulni, mint oroszul. Az orosz mellett az áll, hogy Magyarország azért erősen szláv környezetben van, és itt senkinek sem árt beszélni közülük egyet, azért elég sok kapcsolatunk van ukránokkal, szlovákokkal, szerbekkel, horvátokkal, szlovénekkel, lengyelekkel is. Bár Lengyelországban le is csapnak, ha oroszul kezdesz el vartyogni, de ha németül, akkor is XD Egyébként meg az orosz sem egy nehéz nyelv, csak más a logikája, mint az angolnak.
Gondolom az angol mellé kérdezed.. :) hiszen leginkább angolt tanítanak mindenhol, mellé pedig lehet választani több nyelv közül. Én inkább a németet javaslom, sokban hasonlít az angolhoz.. Én angolul és németül beszélek, idegenforgalmat tanultam, ezért tapasztalatból mondom (az előzőnek), hogy az idegenforgalomban sokkal több hasznát veszem a németnek, mint az orosznak.. rengeteg német ember fordul meg nálunk, és imádják, hogy németül beszélünk velük. Orosz még nem jött, de ha jön is, majd angolul elleszünk vele.. :) Nekem sokkal szebb a német, mint az orosz. Egyik kollégám elkezdett járni orosz tanfolyamra, hát mit mondjak, nehéz.. és kemény a kiejtés.. mások a betűk.. nekem kész káosz. Persze, akinek megy és szereti, az nagyon szereti :) engem nagyon nem vonz..
Szóval az angol mellé nagyon jó párosítás lehet a német (vagy spanyol, hiszen ez is elég elterjedt)
itthon teljesen jó a német.
+ ha megnézed a nyelvvizsgákat, láthatod, hogy angolból és németből mindegyikből lehet vizsgázni (persze arra gondolok, amelyben több nyelv is van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!