Hogyan tudnek megtanulni helyesen irni?
Normális billentyűzet nélkül
nem is lehet helyesen írni
A kérdező úgy tudna megtanulni helyesen írni, ha elkezdene magyar billentyűkiosztást használni. Nem kell hozzá új billentyűzetet venni, Windows, Linux, MacOS is tudja, hogy billentyűkombinációval lehessen több kiosztás között váltani.
Másodszor: sokat kell írni. Levelet, hozzászólást, gondolatokat. Közben mindig figyelni a helyesírás-ellenőrzőt (legtöbb böngészőben, szövegszerkesztőben van), és az ajánlásaiból tanulni. Ha esetleg elbizonytalanodik egy-egy szó kapcsán, hogy esetleg a helyesírás-ellenőrző hülyeséget ajánl (előfordulhat), akkor a neten kell megnézni helyesírási szótárba, esetleg a magyar helyesírási szótárban.
A kérdésének helyesírásából ítélve jól ír, főleg, hogy az anyanyelve nem magyar, meg sem lehet mondani. Nem lesz itt gond, csak gyakorolni kell az írást egy kicsit magyarul, magyar kiosztással.
A kérdésed javítva:
Hogyan tudnék megtanulni helyesen írni?
Szüleimtől, barátoktól illetve tv-ből tanultam meg magyarul. Hallás alapján irok, igy a helyesírásom elég rossz! Ezen szeretnék változtatni… :)
Ha már javítasz, akkor egy kicsit jobban figyelj oda!
Hallás alapján Írok, Így a helyesírásom elég rossz.
Kedves kérdező!
Találtam néhány oldalt, ami talán segíthet.
Itt egy magyar nyelvű táblázatot találsz a legfontosabb szabályokról.
Nyelvtani gyakorlatok magyarul tanulóknak:
Találtam egy oldalt, ahol a számneveket, mint tárgyat gyakorolhatod.
Kattints a Rajt gombra és kövesd az utasításokat.
Pillanatnyilag ennyit találtam, de ha bármilyen kérdésed van a magyar nyelvtannal kapcsolatban, szívesen segítünk.
Megkérdezhetem, hogy mi az anyanyelved?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!