Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnek megtanulni...

Hogyan tudnek megtanulni helyesen irni?

Figyelt kérdés
Szuleimtol, baratoktol illetve tv-bol tanultam meg magyarul. Hallas alapjan irok, igy a helyesirasom eleg rossz! Ezen szeretnek valtoztatni... :)

2013. febr. 15. 16:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy nem magyar a billentyűzete
2013. febr. 18. 12:12
 12/15 anonim ***** válasza:
9%

Normális billentyűzet nélkül

nem is lehet helyesen írni

2013. febr. 18. 12:13
 13/15 anonim ***** válasza:

A kérdező úgy tudna megtanulni helyesen írni, ha elkezdene magyar billentyűkiosztást használni. Nem kell hozzá új billentyűzetet venni, Windows, Linux, MacOS is tudja, hogy billentyűkombinációval lehessen több kiosztás között váltani.

Másodszor: sokat kell írni. Levelet, hozzászólást, gondolatokat. Közben mindig figyelni a helyesírás-ellenőrzőt (legtöbb böngészőben, szövegszerkesztőben van), és az ajánlásaiból tanulni. Ha esetleg elbizonytalanodik egy-egy szó kapcsán, hogy esetleg a helyesírás-ellenőrző hülyeséget ajánl (előfordulhat), akkor a neten kell megnézni helyesírási szótárba, esetleg a magyar helyesírási szótárban.

A kérdésének helyesírásából ítélve jól ír, főleg, hogy az anyanyelve nem magyar, meg sem lehet mondani. Nem lesz itt gond, csak gyakorolni kell az írást egy kicsit magyarul, magyar kiosztással.

2013. márc. 10. 19:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: *szótárbaN. Nem vette be az n-t.
2013. márc. 10. 19:25
 15/15 anonim ***** válasza:

A kérdésed javítva:

Hogyan tudnék megtanulni helyesen írni?

Szüleimtől, barátoktól illetve tv-ből tanultam meg magyarul. Hallás alapján irok, igy a helyesírásom elég rossz! Ezen szeretnék változtatni… :)

Ha már javítasz, akkor egy kicsit jobban figyelj oda!

Hallás alapján Írok, Így a helyesírásom elég rossz.

Kedves kérdező!

Találtam néhány oldalt, ami talán segíthet.

Itt egy magyar nyelvű táblázatot találsz a legfontosabb szabályokról.

[link]

Nyelvtani gyakorlatok magyarul tanulóknak:

[link]

Találtam egy oldalt, ahol a számneveket, mint tárgyat gyakorolhatod.

Kattints a Rajt gombra és kövesd az utasításokat.

[link]

Pillanatnyilag ennyit találtam, de ha bármilyen kérdésed van a magyar nyelvtannal kapcsolatban, szívesen segítünk.

Megkérdezhetem, hogy mi az anyanyelved?

2013. márc. 10. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!