Belevágjak az ITK-japán nyelvvizsgájába?
Eddig kb.200 kanjit tudok. A hallásértés jól megy(szoktam emelt érettségin gyakorolni).
Szerintem az igen nyelvről magyarra és magyarról idegen nyelvre se megy rosszul.(meg szótárt is lehet majd használni)
Azt tudom, hogy egy B2-es nyelvvizsga kb. olyan nehéz mint az emelt érettségi.
De sajnos nem tudom kb. hány kanjit kell tudnom mert azt is hallottam a B2 az N4 és N3 között van.
De az 50 feleletválasztós teszten kívül az origos nyelvvizsgán lehet szótárt használni, szóbelire meg nem kell.
(és azt se hiszem, hogy a felelt választós teszteknél csak kanjikat kérdeznének, de ezt nem tudom)
A másik az, hogy a 15 szóbeli tételből csak 2 tétel van eddig kidolgozva.
Sajnos sehol se találtam kidolgozottakat, és mivel autodidakta módon tanulok ezért kicsit lassan haladok.
Április elején lesz a nyelvvizsga. És nagyon csábító a többletpont mivel éppen felvételi előtt állok. Ti vágjak e bele, és ha igen akkor tanácsokat is mondhattok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!