Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha megtanulnék 5-6 nyelven,...

Ha megtanulnék 5-6 nyelven, azzal eltudnék helyezkedni valahol?

Figyelt kérdés
Van esetleg valami nyelvekre specializálódott egyetem?

2013. febr. 2. 14:14
 1/4 anonim ***** válasza:

A nyelvtudás csak akkor ér valamit, ha az magas szintű. Tehát ha te megtanulsz 5-6 nyelven egy középfokú nyelvvizsga erejéig, az nem elég. Az is jó, ha megtanulsz 2-3 nyelven, de felsőfokú szinteken, használható tudással.

Nyelvekre specializálódott egyetem nincsen. Olyan van, hogy a BTK-n vannak nyelvi szakok, ilyen pl a germanisztika, anglisztika stb. De itt sem magát a nyelvet tanulod, hanem az adott idegen nyelven pl angol irodalmat, történelmet, retorikát, nyelvészetet stb.

[link]

2013. febr. 2. 15:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Jó, de én nem ilyen nyelvekre gondoltam, mint az angol vagy a német, hanem olyanokra, amikre van kereslet, de kevesen tanulják, pl.: japán.
2013. febr. 2. 16:55
 3/4 desiree91 ***** válasza:
Inkább beszélj kevesebbet, de azt nagyon profin...5-6-ot nem tudsz olyan magas szinten megtanulni, az túl sok. Angolt mindenkinek kell beszélnie aki akar valamit kezdeni magával.
2013. febr. 2. 19:26
 4/4 desiree91 ***** válasza:
Nem hiszem hogy a japán a legjobb választás, inkább a kínai, vagy az orosz.
2013. febr. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!