Milyen ritka nyelveket lenne jó tanulni, amivel aztán jól el lehet helyezkedni tolmácsként, fordítóként? És egy ilyen tolmács mennyi keres?
Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 18:05
1/4 anonim válasza:
Nyilván attól függ a kereslet, hogy hol dolgozik. Hivatalban és multinál nem feltétlenül ugyanannyi. Nyelvek közül meg bőven lehet válogatni.
Gyakorlatilag angol, német, francia, spanyol, orosz és olasz kivételével minden szóba jöhet :D
2/4 anonim válasza:
szerintem japánt vagy kínait. Rohadt nehéz, de jövedelmező. Amúgy én az oroszt se zárnám ki, mert a fiatal generáció szinte egyáltalán nem tanulja...
3/4 anonim válasza:
Amivel sokat fogsz érni az az orosz, főleg a gazdasági kapcsolatok miatt, de ha globálisabban gondolkozol, az alábbiakat ajánlom: spanyol, arab, hindí, mandarin kínai
4/4 anonim válasza:
Angol,spanyol,orosz,japán és kínai..de főképpen az utóbbi két nyelv ,mert szerintem japán és kína egyre jobban törekszik fel ,mire észbe kapunk ,már gazdasági nagyhatalmak lesznek és lehagyják USA-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!