Friss egyetemi angol nyelv és irodalom szakos diplomával mire számíthatok? Mennyit kereshetek ezzel középiskolákban, nyelvsuliban esetleg tolmácsként, fordítóként? Illetve mennyire keresett szakma ez manapság?
Ha becsületes vállalkozó szeretnél lenni főállásban akkor egy nyelvsuliban sem tudsz többet keresni, mint a közoktatásban.
A nyelvsuli óránként ad neked 2-3eFt-ot, amiről, mint vállalkozó számlát adsz. Ez heti 22 órával számolva olyan 230-240eFt körül van. Ha nem akarsz csalni, akkor ebből picit kevesebb, mint a fele marad csak meg olyan 110-115eFt. Nyáron kevesebb a tanfolyam, kevesebb az óraszám is egy nyelviskolában, így lesznek hónapok, amikor kevesebbet kapsz.
Magántanárként 2eFt körüli összeget kérhetsz 60 percért. Ez persze attól is függ, hogy az ország melyik részén laksz, mennyire vagy ügyes, milyen szinten van a diák, stb...
nekem is ez a végzettségem... már nagyon bánom! félek, hogy sehol sem fogok tudni elhelyezkedni vele :(
az utolsó hozzászólóhoz: tapasztalatot szerezni nehéz lesz, ha sehova sem kellünk :S mármint, igazad van, én is tudom, mindenhol követelmény a (több éves) tapasztalat. tehát pályakezdőknek lőttek(??)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!