Közép és felsőfok között szinte csak a szókincs nagyságában van különbség? Ha megtanulnék egy kisebb szótárnyi szót, (18k) és tudnám is használni, akkor felsőfokon tudnék beszélni középfokú nyelvtannal?
Nem vagyok szakéítő, de úgy rémlik, nyelvtanban nem sok különbség van a közép és a felsőfok között. Asszem talán +1 igeidőt kell tudni használni (tehát az összeset ugye).
Ami inkább diffi az a szókincs, és a kifejezések, valamint az, hogy ezeket mennyire tudod készség szinten használni.
Szóval a kérdésre válaszolva azt tudnám mondani, hogy azért nem csak szókészlet, de a gördülékeny, folyékony nyelvhasználat is kell hozzá.
Viszont, anno, 10 éve, mikor én készültem középfokra, azt mondta a tanárom, hogy a a középfokot a felsőtől sokkal kevesebb választja el, mint a közepet a felsőtől.
Tehát, míg a középfokhoz, az alapfoki tudás 2-3-4-szerese is kell, a felsőhöz elég a középfoki tudáshoz hozzátenni. +10-20%-ot.
Mint mondtam, ez már régen volt azóta változhatott a követelmény, régen még a középért is nagyon keményen meg kellett dolgozni, amiket ma hallok, hogy nagyon lement a színvonal, egyesek azt is mondják, hogy ma egy gyenge közép annyit ér, mint régen egy erős alapfok.
Szóval nem tudom, ma mi a trend, de régen ez volt.
Előző vagyok.
Javítanám magam
"Viszont, anno, 10 éve, mikor én készültem középfokra, azt mondta a tanárom, hogy a a középfokot a felsőtől sokkal kevesebb választja el, mint a közepet a felsőtől."
Helyesebben a középfokot a felsőtől kevesebb választja el, mint a középfokot az alapszinttől.
Magyarán alap szintről közép fokit eljutni nagy meló, közép fokról felsőre eljutni már nem olyan nehéz, jóval kevesebb meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!