A francia is van olyan hasznos mint az angol?
Figyelt kérdés
Franciát meg angolt is tanulok,de eltérő véleményeket hallottam és érdekelne.2013. jan. 25. 21:43
1/6 anonim válasza:
Az angol világnyelv, ezért hasznosabb az angoltudás, de a francia is hasznos.
2/6 anonim válasza:
Európában a francia is hasznos, sok ország anyanyelve, valamint a nemzetközi diplomácia nyelve.
3/6 rémuralom válasza:
Hát annyira biztosan nem, mint az angol. Európán belül a legkülönbözőbb nyelvek vannak, ezért akármekkora erőfeszítéseket tehet az EU a nyelvi sokszínűség megőrzésére, közös nyelvet muszáj találni ennyi nemzet között, és minden adott ahhoz, hogy ez a lingua franca az angol legyen. Csakúgy, mint az egész világon egyébként.
Európán kívül csak az egykori francia gyarmatokon mész bármire is a franciával - ezeknek pedig jelentős része Afrikában van.
4/6 anonim válasza:
>> valamint a nemzetközi diplomácia nyelve
Ez már Waterloo óta nem áll.
Különben meg maradnak a gyarmatok, ha ott szeretnél letelepedni.
5/6 خديج válasza:
Nagyon jó választás. Két eltérő és egyben hasonló nyelv, én is így tanulom, bár, az angol nekem jobban megy - embere válogatja. Mindkét nyelv jó, az angollal sokkal többre mész, de mivel már majdnem mindenki beszéli az angolt, a francia egy olyan nyelv, amit nem sokan mondhatnak, hogy (jól) beszélik, manapság pl vidéken nagyon ritka. Simán megtetszhet egy cégnek az extra nyelvtudás :) (Jó, BPesten biztosan sokkal többen beszélik)
6/6 anonim válasza:
A Wateloos vagyok.
Különben nekem jobban tetszik a Francia mint az angol.
Like.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!