Melyik nyelvet válasszam?
Miért baj, ha a német hasonlít az angolhoz? Legalább könnyebben sajátítod el a nyelvet.
A franciát pedig nem egy embernek sikerült már megtanulni, szóval ne az riasszon el, hogy nehéz a kiejtést megtanulni...
Én a FRANCIÁT választanám a helyedben, már csak a motivációd miatt is: Ami tetszik, azt könnyebben megtanulhatod.
Ha nem lenne köztük olyan nyelv, amivel szemben kétségeid vagy vonzalmaid lennének, akkor a NÉMETET választanám.
Nyilván szubjektív a válaszom, de a FRANCIA vagy a NÉMET közül választanék.
Én spanyolt lőttem ki alapból, német és francia között vacilláltam. Majdnem francia lett, s az utolsó pillanatban döntöttem 9.-es koromban (tavaly) arról, hogy ebben a 4 évben mégis németet szeretnék tanulni. Nekem tetszik a nyelv személy szerint, nem bántam meg a döntést. Főleg, hogy Ausztriában, és a vele szomszédos Németországban is az a hivatalos nyelv. Ha meg úgy gondolom, bármikor lehet időm még a franciát is megtanulni, főleg, hogy anyukám franciatanár, a németet pedig nem beszéli a családban senki. Segítség nélkül is jól boldogulok, a névelőket és pár dolgot be kell magolni, de főleg az angol után, eléggé tiszta a nyelvtana. A főnévi esetek egy fokkal nehezebbek az angolhoz képest, de teljesen emészthető nekem. Jelenleg 5 hónapa tanulom, és nagyon lelkes vagyok, színötös vagyok belőle (még). :)
Röviden: szerintem a németet válaszd. :)
Bizonyíték tavalyról (illetve tavaly előttről): http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
20:30
Melyik iskolába jársz? Mert amiket írtál, nagyon hasonlít egy iskolához, de pontosan nem tudom, és hát iskola az sok van.
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat, és a linket is :)
Mentek a zöld kezek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!