A nyelvvizsgán mindig bemutatkozással kell kezdeni, tudnátok segiteni hogy milyen szavakkal lehet feldobni választékosabbá tenni a mondataimat ne csak az legyen xy vagyok, innen jöttem stb?
"A my name IS esetében főleg arra gondoltam, hogy nagyon nem kellen már a hagsúlytalan igéket hangsúlyozni."
Pedig a főige az angolban alapból főhangsúlyos. Akkor hangsúlytalan, ha az is segédigeként szerepel, pl. "He is singing a song." Az megint más, hogy ebben a "My name is"-es mondatban főhangsúlytorlódás van, ezért az "is" a főhangsúlyosság helyett csak mellékhangsúlyos lesz, vagy még esetleg hangsúlytalan, de nem lehet hibának venni, ha mégis hangsúlyozzák. Sokkal durvább hibákat szoktak Hunglishul véteni, ez legyen a legkevesebb.
egyébként mi a különbség a pharmacy és a chemistry közt ?
szerintem pharmacyra és chemistre gondolt az illető. chemistry és pharmacy között elég egyértelmű a különbség, az egyik kémiát jelent a másik gyógyszertárat. A pharmacy és a chemist viszont ugyanaz. Csak előbbit az USA-ban használják, utóbbit pedig UK-ben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!