Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok segíteni pár kérdésben?

Tudnátok segíteni pár kérdésben?

Figyelt kérdés

Latin órára kell. Elég sok. :/

1. Mi a neve magyarul a Forum Rubrumnak és melyik városban található?

2. Mit jelent magyarul az Exercitus Niger és kinek a szolgálatában állt?

3. Melyik római/görög istennő jelzője lehetett a flava? Add meg mind a latin, mind a görög nevét!

4. Hogyan fordítanád a Casa Blanca kifejezést angolra,melyik városban található?

5. A Decem parci nigri mit jelent magyarul és ki az írója?

6. Melyik város neve latinul Alba Iulia illetve Alba Regia?

7. Melyik papi méltósághoz társítanád a purpureus színt, és melyik együttes nevében szerepel e szín?

8. Mi a Pax Viridis eredeti neve és mivel foglalkozik?

9. Mely ma élő személy német neve lehet latinul A. Nigerator és mi a latin-angol címe az egyik filmjének?

10. Kiket takar a Nivea ez Septem homunculi cím?

11. Hogy hívják magyarul a Lacernella Rubra nevű mesefigurát?

12. Hogy fordítanás az alábbi címet latina Le rouge el le noire. Ki a mű szerzője?

13. Mit jelent a flavus Tisza? Melyik latin folyó mintájára emlegetik így?

14. Quid est caerelum-est caelum,quid est viride-est herba? fordítsd le az idézetet és mondd meg ki a szerző!

15. Melyik latin színt társítanád Richelieu-höz? Milyen méltóságot viselt?

16. Mi a címe Voltaire egyik regényének,s mely latin színhez van köze (add meg a latin szótári alakot) ?

17. Mi a via lactea magyarul?

17. Melyik magyar város neve latinul Alba Regia?

Már mindenhol kerestem a válaszokat,egyikre sem tudom :S talán a flava azt jelenti,hogy szőke. De nem vagyok benne biztos.

2013. jan. 19. 12:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)) Aranyosak vagytok :)

Azért nem válaszoltam eddig,mert nem voltam gépközelbe :/

2013. febr. 3. 15:54
 12/12 A kérdező kommentje:
Ja, és ment a kis zöld kéz :)
2013. febr. 3. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!