Mennyire fontos nyelvvizsgán és/vagy a valós életben az angol betűzés?
Többedszerre futok neki az angol nyelvnek, de már a falat kaparom a betűzős feladatoktól. Megtanulom az ábécé-t, de ha betűzni kell, az nehezen megy.
Mennyire kell/ érdemes ezzel küszködni? Mennyire gyakori pl. nyelvvizsgán vagy a mindennapi életben (kint élők tapasztalatai alapján elsősorban), hogy azt kérik betűzzünk valamit?
Hát egy-két német, akivel volt alkalmam beszélgetni, bizony bukott volna a nyelvvizsgán. :) Minden bizonnyal én sem használtam minden alkalommal Németországban a KATI-t (meg persze más nyelvtant sem), mégis sokan megjegyezték, milyen jól beszélek németül. De ami még fontosabb; amikor eltévedtem vagy közlekedési gondok adódtak, tudtam segítséget kérni, és lepottyantom, hogy jó volt-e a KATI szórend a mondandómban. :)
Angol szórendről pediglen itt nem volt szó; arra jobban rááll az agyam, mint a betűzésre. Amit amúgy tesztekkel igyekszem belevésni a memóriámba, és alakul, mint az a bizonyos púpos gyerek. :) A kérdést egy kezdeti pánikhullám íratta ki velem, de már kezelem.
Azért köszönöm a válaszaitokat.
A (vezeték)neveknél fontos a betűzés
Mert sokszor azoknak egyedi írásmódjuk van és pl. szállodában ha lecsekkolják, van, hogy rákérdez(het)nek
Bele lehet jönni
(Pl. Először a saját neved mpróbáld meg kiejteni
betűzéssel és mondd el többször) Sz.tem "muris" tud
lenni nagyon az angol betűzés
Még a számoknál is volt olyan, hogy pl. a nullát
máshogy kellett mondani, ha tel.számban fordult elő
vagy focimeccsen ha valaki nem lőtt gólt
Nem csak neveknél használatos a betűzés, hanem szavaknál is.
- Enthusiastic.
- I cannot even spell it.
vagy
- How do you spell it?
Ez egyszerűen azért van mivel a nyelvtudáshoz az írás és olvasás is hozzátartozik. Ha jól emlékszem összesen 24 betű van az angol ábcében - érdemes megjegyezni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!