Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire fontos nyelvvizsgán...

Mennyire fontos nyelvvizsgán és/vagy a valós életben az angol betűzés?

Figyelt kérdés

Többedszerre futok neki az angol nyelvnek, de már a falat kaparom a betűzős feladatoktól. Megtanulom az ábécé-t, de ha betűzni kell, az nehezen megy.

Mennyire kell/ érdemes ezzel küszködni? Mennyire gyakori pl. nyelvvizsgán vagy a mindennapi életben (kint élők tapasztalatai alapján elsősorban), hogy azt kérik betűzzünk valamit?

2013. jan. 15. 12:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát egy-két német, akivel volt alkalmam beszélgetni, bizony bukott volna a nyelvvizsgán. :) Minden bizonnyal én sem használtam minden alkalommal Németországban a KATI-t (meg persze más nyelvtant sem), mégis sokan megjegyezték, milyen jól beszélek németül. De ami még fontosabb; amikor eltévedtem vagy közlekedési gondok adódtak, tudtam segítséget kérni, és lepottyantom, hogy jó volt-e a KATI szórend a mondandómban. :)

Angol szórendről pediglen itt nem volt szó; arra jobban rááll az agyam, mint a betűzésre. Amit amúgy tesztekkel igyekszem belevésni a memóriámba, és alakul, mint az a bizonyos púpos gyerek. :) A kérdést egy kezdeti pánikhullám íratta ki velem, de már kezelem.

Azért köszönöm a válaszaitokat.

2013. jan. 19. 09:19
 12/15 amarill ***** válasza:

A (vezeték)neveknél fontos a betűzés

Mert sokszor azoknak egyedi írásmódjuk van és pl. szállodában ha lecsekkolják, van, hogy rákérdez(het)nek

2013. febr. 1. 21:33
 13/15 amarill ***** válasza:

Bele lehet jönni

(Pl. Először a saját neved mpróbáld meg kiejteni

betűzéssel és mondd el többször) Sz.tem "muris" tud

lenni nagyon az angol betűzés

2013. febr. 1. 21:34
 14/15 amarill ***** válasza:

Még a számoknál is volt olyan, hogy pl. a nullát

máshogy kellett mondani, ha tel.számban fordult elő

vagy focimeccsen ha valaki nem lőtt gólt

2013. febr. 1. 21:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem csak neveknél használatos a betűzés, hanem szavaknál is.

- Enthusiastic.

- I cannot even spell it.

vagy

- How do you spell it?

Ez egyszerűen azért van mivel a nyelvtudáshoz az írás és olvasás is hozzátartozik. Ha jól emlékszem összesen 24 betű van az angol ábcében - érdemes megjegyezni őket!

2013. febr. 1. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!