Mennyire fontos nyelvvizsgán és/vagy a valós életben az angol betűzés?
Többedszerre futok neki az angol nyelvnek, de már a falat kaparom a betűzős feladatoktól. Megtanulom az ábécé-t, de ha betűzni kell, az nehezen megy.
Mennyire kell/ érdemes ezzel küszködni? Mennyire gyakori pl. nyelvvizsgán vagy a mindennapi életben (kint élők tapasztalatai alapján elsősorban), hogy azt kérik betűzzünk valamit?
Kedves ymcolah!
Tisztában vagyok vele, mit jelent az, ha valaki analfabéta. Mint láthatod, a kérdést is, a választ is írásban közlöm. Sőt, még a válaszodat is el tudtam olvasni. (Ilyen ügyes vagyok.)
Úgy érzem, a válaszod nem a kérdésre reagál.
Nem poénból mondtam, tényleg analfabéta.
A - éj
B - bí
C - szí
D - dí
....
vagy:
TAB: tango, alpha, beta
Analfabéta az, aki nem tud lebetűzni egy szót?!
Megértem, elolvasom, elmondom. A betűzés kicsit nehezebben megy, ezért kérdeztem, mennyire életszerű, hogy betűztetnek valakivel.
Amúgy tegnap megint nekiültem, előbb-utóbb csak menni fog, csak nem akarok napokig pepecselni vele, ha ez is olyan, mint a német KATI szórend; beleverik az emberbe, aztán a németek sem tudják minden esetben használni. :)
Tehát a betűzés nagyon életszerű, gondolj például erre a híres számra, Ottawan:
http://www.youtube.com/watch?v=GSi4HE0OBcA
vagy erre, Village People:
Mi a véleményed erről?
Szerinted a második videó megfelel a kérdésben is szereplő "gyakori" fogalmának? Ez olyan, mint amikor a fókuszban arról készítenek anyagot, hogy mennyire ciki, hogy a magyarok nem tudják elmondani, hogy vannak egymás után a Dunán a hidak. :)
Egyébként mindegy, tegnap megint átismételtem a betűk kiejtését. Igazából napi 4 percet az aktuális angol lecke előtt rá tudok szánni, és előbb utóbb csak tűrhető lesz a tudásom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!