Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire fontos nyelvvizsgán...

Mennyire fontos nyelvvizsgán és/vagy a valós életben az angol betűzés?

Figyelt kérdés

Többedszerre futok neki az angol nyelvnek, de már a falat kaparom a betűzős feladatoktól. Megtanulom az ábécé-t, de ha betűzni kell, az nehezen megy.

Mennyire kell/ érdemes ezzel küszködni? Mennyire gyakori pl. nyelvvizsgán vagy a mindennapi életben (kint élők tapasztalatai alapján elsősorban), hogy azt kérik betűzzünk valamit?

2013. jan. 15. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12%
Elég fontos, aki nem tudja az azt analfabétánka hívják.
2013. jan. 15. 14:30
 2/15 A kérdező kommentje:

Kedves ymcolah!

Tisztában vagyok vele, mit jelent az, ha valaki analfabéta. Mint láthatod, a kérdést is, a választ is írásban közlöm. Sőt, még a válaszodat is el tudtam olvasni. (Ilyen ügyes vagyok.)

Úgy érzem, a válaszod nem a kérdésre reagál.

2013. jan. 16. 09:26
 3/15 anonim ***** válasza:

Nem poénból mondtam, tényleg analfabéta.

A - éj

B - bí

C - szí

D - dí

....

vagy:

TAB: tango, alpha, beta

2013. jan. 16. 11:01
 4/15 A kérdező kommentje:

Analfabéta az, aki nem tud lebetűzni egy szót?!

Megértem, elolvasom, elmondom. A betűzés kicsit nehezebben megy, ezért kérdeztem, mennyire életszerű, hogy betűztetnek valakivel.

Amúgy tegnap megint nekiültem, előbb-utóbb csak menni fog, csak nem akarok napokig pepecselni vele, ha ez is olyan, mint a német KATI szórend; beleverik az emberbe, aztán a németek sem tudják minden esetben használni. :)

2013. jan. 17. 09:24
 5/15 anonim ***** válasza:

Tehát a betűzés nagyon életszerű, gondolj például erre a híres számra, Ottawan:

http://www.youtube.com/watch?v=GSi4HE0OBcA

vagy erre, Village People:

http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

2013. jan. 17. 10:03
 6/15 anonim ***** válasza:
2013. jan. 17. 10:19
 7/15 A kérdező kommentje:

Szerinted a második videó megfelel a kérdésben is szereplő "gyakori" fogalmának? Ez olyan, mint amikor a fókuszban arról készítenek anyagot, hogy mennyire ciki, hogy a magyarok nem tudják elmondani, hogy vannak egymás után a Dunán a hidak. :)

Egyébként mindegy, tegnap megint átismételtem a betűk kiejtését. Igazából napi 4 percet az aktuális angol lecke előtt rá tudok szánni, és előbb utóbb csak tűrhető lesz a tudásom. :)

2013. jan. 18. 09:15
 8/15 anonim ***** válasza:
Napi 4 perccel kb 157 évig fog tartani, ami csak 3 évvel hosszabb mint a törökuralom.
2013. jan. 18. 09:53
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát... szerintem elég fontos, de nyelvvizsgán biztos nem kérdeznek ilyesmit. Amúgy hidd el, nekünk is nagyon nehezen ment az elején (2 és fél éve tanulok angolul), aztán egy fél év után napi szintű angolozással már belejöttünk. Szóval nem lesz semmi baj.:) (Amúgy a német KATI szórend, talán az egyik legfontosabb nyelvtani szerkezet, és fontos, hogy jól használjuk, mert ezért viszont meghúznak a nyelvvizsgán.:D)
2013. jan. 18. 21:47
 10/15 anonim ***** válasza:
Mellesleg az angolban még fontosabb a szórend mint a németben, főleg mivel nincs ragozás. Ezen áll vagy bukik mindent.
2013. jan. 18. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!