Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Letudná nekem ez valaki...

Letudná nekem ez valaki fordítani magyarra?

Figyelt kérdés

Nagyjából értem,de még csak kezdő németes vagyok.

Itt a szöveg:

Niko liebt Fußball.Seine Lieblingsmannschaft ist der FC Bayern München.Nächsten Sonntag spielen sie gegen Borussia Dortmund.Klar,dass er dabei sein wird.Er ist sicher,dass Bayern gewinnt.Die haben nämlich die besten Spieler,eine sehr gute internationale Mannschaft,meint er.Deutsche sind natürlich dabei,aber auch Brasilianer,Franzosen,Scheden...Sie sind seit vielen Jahren die erfolgreichste Bundesligamannschaft.Zur Zeit spielt Niko als Torwart in einem Fußéballverein.Er mag aber nicht nur Fußball.Er liest auch gern,am liebsten Krimis,aber auch andere Literatur.Er mag englische Autoren.Sein Lieblingsbuch zur Zeit ist Fever Pitch von Nick Hornby.Da geht es um einem Fußballfan,der sdein ganzes Leben nach den Spieltermin seiner Lieblingsmannschaft organisiert.

Lehetőleg ne Google fordítoval.Aki jól lefordítja annak jár a zöldkéz.Köszönöm!

2013. jan. 14. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nico szereti a focit. A kedvenc csapata a Bayern München. A következö vasárnap Borussia Dortmund ellen játszanak. Érthetö, (világos) hogy ott akar lenni. Biztos benne, hogy Bayern gyöz. Ugyanis nekik van a legjobb játékosuk, egy nemzetközi erös csapat, amint mondja. Németek is vannak köztük, de brazílok, franciák és svédek is. Évek óta ök a legeredményesebb szövetségi liga csapat. Nico jelenleg egy focicsapatban játszik kapusként. De nem csak a focit szereti. Szívesen olvas, föleg krimiket, de más irodalmakat is. Szereti az angol írókat. A kedvenc könyve most Nick Hornby Fever Pitsh regénye. Ez arról szól, hogy egy focidrukker az egész életét a kedvenc csapata játékterve szerint tervezi.
2013. jan. 14. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első fordítása kiváló! Az általa használt szavak is rendben vannak, de a pontosság kedvéért:

meinen - vélni,gondolni

Bundesligamannschaft - Német labdarúgó csapat, német bajnokság csapata, bundesliga csapat stb.

Fußéballverein - labdarúgó egyesület

2013. jan. 14. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fußballverein
2013. jan. 14. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Köszi az elismerést. Helyes amit írsz, csak magyarban nem mindig a szó szerinti fordítás a jobb változat. Na meg a "Bundes" szót is valahogy le kell fordítani...:)
2013. jan. 14. 17:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek ment a zöld kéz!
2013. jan. 14. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!