Mit jelent ez a mondat? I can get more coding done in these 4 hours stb.
Figyelt kérdés
Gondolom azt jelenti, hogy többet tudok kódolni ebben a 4 órában stb. De a szerkezetet nem értem. pl. a get a done mit keresnek ott. Én pl. ezt így mondanám. I can more code in these 4 hours stb. Mi a különbség?2013. jan. 11. 00:38
1/3 anonim válasza:
Tényeleg így mondják:
I can get more coding done in these 4 hours
esetleg lehetne úgy, hogy
I can do more coding in these 4 hours
nem tudom, hogy ez érthető-e?
Na most a "get it done" az egy eredeti szerkezet.
Let's get it done. - Csináljuk meg!
Nem igazán műveltető, olyan értelemben, hogy megcsináltatom:
I have my homework done by my friend.
Tehát azt jelenti, hogy csinálni, megcsinálni.
I've got my roof done. - Megcsináltam a tetőt. Itt persze azt is jelentheti hogy megcsináltattam.
I can get my hair done in 10 minutes. - El tudok készülni a hajammal 10 perc alatt.
Nem tudom, hogy így érthető-e?
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, tehát akkor annyi, hogy hiányzott a repertoáromból a "get it done". A többit meg értettem, így most már az egészet.
Köszönöm!
2013. jan. 11. 12:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!