Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha tanulási nehézséget állapít...

Ha tanulási nehézséget állapítanak meg nekem magyar-nyelvből és kapok felmentést az osztályozás alól akkor az eddigi jegyeim is törlődnek?

Figyelt kérdés
azért kérdezem mert van egy tantárgy aminél Bukásra állok de nem azért mert nem tanulok fél napomat a tanulással töltöttem és rögtön kiment a fejemből nem marad meg pedig semmi nem vonta el a figyelmemet,más tantárgyak furcsa módon kitűnően mennek Elég jó tanuló vagyok de a magyar nyelv az nem megy elfelejtem amint megtanultam,Ezért nem hinném hogy a lustaság áll a háttérben mert az nem igaz és mivel bukásra állok ezért azt kérdezem hogy A jegyeim törlődnek ha megállapítják vagy hogy van ez .Köszönöm a válaszokat

2013. jan. 10. 06:31
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Van ilyen lehetőség?

Mert akkor én is egyből rohanok a pszichiáterhez, ne kelljen már bemagolni azt sok értelmetlen marhaságot, hogy melyik költő mikor és hogyan nem volt képes megoldani a problémáit, és miféle sirámokat írt belőle, meg hogyan lett öngyilkos.

Már előre rettegek az érettségitől, hogy mi lesz velem, mert lehet 3 napig se tudom én sem megjegyezni az értelmetlen dolgokat, és addig is görcsben fetreng az agyam tőle.

Matekból viszont akár holnap éjjel fél kettőkor is emelt szinten leérettségizem.

A fene egye ezt a magyar oktatást, miért akarnak mindenféle agyrémet felülről ránk erőltetni; miért nem választhatjuk meg szabadon, hogy mit szeretnénk tanulni!

Ezért nem lesz soha, de soha olyan szilvonalas a magyar oktatás, mint az USA egyes egyetemein, mely mellett a magyar igen messze elbújhat.

2013. jan. 10. 06:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Szóval nem vagy egyedül.

És ez nem lustaság, nem nehéz felfogás, hanem az olyan embereknek akik igencsak rá vannak szokva a gondolkodásra, azoknak valóban szinte görcsbe rándul az agya a sok értelmetlen rizsa bemagolásától.

Szerintem csak elismerik a korábbi jegyeidet, de mi a fenét akarsz velük?

Ha tovább tanulsz, az érettségin a felvételi tantárgyakból elért eredményed pontszámainak a duplázását kell kérned, és azzal simán bejuthatsz az egyetemre.

2013. jan. 10. 07:08
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Olyan nincs, hogy magyar nyelvből kapsz felmentést. Olyan van, hogy a helyesírás értékelése alól, vagy hosszabb idő a feladat megoldására, vagy az írott szöveg értelmezésében segítség. De olyan, hogy valaki egy az egyben felmentést kap magyar nyelvtan osztályozása alól, nincs. Ha neked mégis van ilyen rehabilitációs bizottság által kiállított szkavéleményed, akkor a bizonyítványodba nem kerül magyar nyelvtan jegy. (de azért az elég furcsa, hogy a nyelvtanból semmit sem tudsz megtanulni, pedig elég sokrétű, viszont a többi tárgyat tudod tanulni.)
2013. jan. 10. 08:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát a nyelvtan az valóban nem annyira veszélyes, ha valóban arról van szó és nem az irodalomról.

Talán rossz tanulási technikát használhatsz, vagy hülyén magyaráz a tanár, vagy hülye a tankönyv.

Próbáld meg esetleg könyvtárból kihozni Ajkai Eszter: Gyakorlati magyar nyelvtan című könyvét, még ez volt a legnormálisabb amit láttam.

A többi tele van rizsával.

2013. jan. 10. 08:44
 5/7 anonim ***** válasza:

A kérdésedben csak egy helyesírási hibát találtam, de szerintem az sem az, csak véletlen lehet:

magyar-nyelvből

A vesszőhibákat, és a mondat előtti nagybetűt nem figyelembe véve nincs helyesírási hibád, ezért nem értem a kérdésed lényegét.

"van egy tantárgy aminél Bukásra állok"

Akkor mégsem a magyar nyelvtan?

A bukásra azt tudod, hogy kisbetű, ugye?

2013. jan. 10. 14:13
 6/7 A kérdező kommentje:
igen tudom csak ki akartam hangsúlyozni,és nem az irodalomra gondoltam csak a nyelvtanra ami 1 db tantárgy ,amúgy írni tudok olvasási nehézségeim sincsenek csak az ilyen értelmetlen anyagokból mint pl:alany,állítmány,határozók nem mennek
2013. jan. 10. 14:38
 7/7 A kérdező kommentje:

és a tanárral sincs sok baj a könyv az egy picit bonyolultabban magyarázza el de megérthető itt nem arról van szó hogy hogyan magyarázza hanem arról hogy nem tudom megjegyezni

és 1. válaszoló 1 kérdésére a válasz ... ha nem jól tudom akkor bocsi

A közoktatási törvény 30. § (9) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a sajátos nevelési igényű tanulót, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulót - jogszabályban meghatározott munkamegosztás szerint - a szakértői és rehabilitációs bizottság vagy a nevelési tanácsadó szakértői véleménye alapján - a gyakorlati képzés kivételével - az igazgató mentesíti egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből az értékelés és a minősítés alól. A törvény 69. § (2) bekezdése rögzíti, hogy a felmentés az igazgató hatáskörébe tartozik: Az igazgató - a gyakorlati képzés kivételével - a tanulót kérelmére - részben vagy egészben - felmentheti az iskolai kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a tanuló egyéni adottságai, sajátos nevelési igénye, továbbá sajátos helyzete ezt indokolttá teszi. Az igazgató a tanulót kérelmére mentesítheti a készségtárgyak tanulása alól, ha azt egyéni adottsága vagy sajátos helyzete indokolttá teszi. (K-OJOGB-406/2006.)

A nevelési tanácsadó egy tanuló mentesítését ajánlotta szakvéleményében több tantárgy osztályozása alól. Az iskola igazgatója azonban a mentesítést nem adta meg, mert nem értett egyet a szakvéleményben foglaltakkal. Az oktatási jogok biztosa rövid úton tett szóbeli kezdeményezésében rámutatott, hogy azon esetekben, amikor a nevelési tanácsadó hatásköre megállapítható, az iskola igazgatója a szakvéleményben leírtakhoz kötve van, azt felül nem bírálhatja. Az igazgató a kezdeményezést elfogadta. (K-OJOG-294/2006.)

Előfordul, hogy az intézmény nehezen fogadja el a tényt, hogy a tanuló a felmentéssel érintett tantárgyakból egyáltalán nem szerez félévi, illetőleg év végi osztályzatot, és érdemjegyek hiányában is igyekszik értékelni a tanulót.

2013. jan. 10. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!