Ha tanulási nehézséget állapítanak meg nekem magyar-nyelvből és kapok felmentést az osztályozás alól akkor az eddigi jegyeim is törlődnek?
Van ilyen lehetőség?
Mert akkor én is egyből rohanok a pszichiáterhez, ne kelljen már bemagolni azt sok értelmetlen marhaságot, hogy melyik költő mikor és hogyan nem volt képes megoldani a problémáit, és miféle sirámokat írt belőle, meg hogyan lett öngyilkos.
Már előre rettegek az érettségitől, hogy mi lesz velem, mert lehet 3 napig se tudom én sem megjegyezni az értelmetlen dolgokat, és addig is görcsben fetreng az agyam tőle.
Matekból viszont akár holnap éjjel fél kettőkor is emelt szinten leérettségizem.
A fene egye ezt a magyar oktatást, miért akarnak mindenféle agyrémet felülről ránk erőltetni; miért nem választhatjuk meg szabadon, hogy mit szeretnénk tanulni!
Ezért nem lesz soha, de soha olyan szilvonalas a magyar oktatás, mint az USA egyes egyetemein, mely mellett a magyar igen messze elbújhat.
Szóval nem vagy egyedül.
És ez nem lustaság, nem nehéz felfogás, hanem az olyan embereknek akik igencsak rá vannak szokva a gondolkodásra, azoknak valóban szinte görcsbe rándul az agya a sok értelmetlen rizsa bemagolásától.
Szerintem csak elismerik a korábbi jegyeidet, de mi a fenét akarsz velük?
Ha tovább tanulsz, az érettségin a felvételi tantárgyakból elért eredményed pontszámainak a duplázását kell kérned, és azzal simán bejuthatsz az egyetemre.
Hát a nyelvtan az valóban nem annyira veszélyes, ha valóban arról van szó és nem az irodalomról.
Talán rossz tanulási technikát használhatsz, vagy hülyén magyaráz a tanár, vagy hülye a tankönyv.
Próbáld meg esetleg könyvtárból kihozni Ajkai Eszter: Gyakorlati magyar nyelvtan című könyvét, még ez volt a legnormálisabb amit láttam.
A többi tele van rizsával.
A kérdésedben csak egy helyesírási hibát találtam, de szerintem az sem az, csak véletlen lehet:
magyar-nyelvből
A vesszőhibákat, és a mondat előtti nagybetűt nem figyelembe véve nincs helyesírási hibád, ezért nem értem a kérdésed lényegét.
"van egy tantárgy aminél Bukásra állok"
Akkor mégsem a magyar nyelvtan?
A bukásra azt tudod, hogy kisbetű, ugye?
és a tanárral sincs sok baj a könyv az egy picit bonyolultabban magyarázza el de megérthető itt nem arról van szó hogy hogyan magyarázza hanem arról hogy nem tudom megjegyezni
és 1. válaszoló 1 kérdésére a válasz ... ha nem jól tudom akkor bocsi
A közoktatási törvény 30. § (9) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a sajátos nevelési igényű tanulót, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulót - jogszabályban meghatározott munkamegosztás szerint - a szakértői és rehabilitációs bizottság vagy a nevelési tanácsadó szakértői véleménye alapján - a gyakorlati képzés kivételével - az igazgató mentesíti egyes tantárgyakból, tantárgyrészekből az értékelés és a minősítés alól. A törvény 69. § (2) bekezdése rögzíti, hogy a felmentés az igazgató hatáskörébe tartozik: Az igazgató - a gyakorlati képzés kivételével - a tanulót kérelmére - részben vagy egészben - felmentheti az iskolai kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, ha a tanuló egyéni adottságai, sajátos nevelési igénye, továbbá sajátos helyzete ezt indokolttá teszi. Az igazgató a tanulót kérelmére mentesítheti a készségtárgyak tanulása alól, ha azt egyéni adottsága vagy sajátos helyzete indokolttá teszi. (K-OJOGB-406/2006.)
A nevelési tanácsadó egy tanuló mentesítését ajánlotta szakvéleményében több tantárgy osztályozása alól. Az iskola igazgatója azonban a mentesítést nem adta meg, mert nem értett egyet a szakvéleményben foglaltakkal. Az oktatási jogok biztosa rövid úton tett szóbeli kezdeményezésében rámutatott, hogy azon esetekben, amikor a nevelési tanácsadó hatásköre megállapítható, az iskola igazgatója a szakvéleményben leírtakhoz kötve van, azt felül nem bírálhatja. Az igazgató a kezdeményezést elfogadta. (K-OJOG-294/2006.)
Előfordul, hogy az intézmény nehezen fogadja el a tényt, hogy a tanuló a felmentéssel érintett tantárgyakból egyáltalán nem szerez félévi, illetőleg év végi osztályzatot, és érdemjegyek hiányában is igyekszik értékelni a tanulót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!