Az tényleg jobb ha az ember tanul nyelvet pl. napi 5-10 percet?
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ha tudni akarsz egy nyelvet, mindennap érdemes véle foglalkozni minimum fél órát. Nem kellene itt 4-8-sőt több évet tanulni egy-egy nyelvet. Micsoda idő- és energiapocsékolás, oszt mégis valahol nagyon hátul kullogunk nyelvtudás szempontjából.
Ha van időd napi egy-három órát foglalkozni vele, egy év alatt is meg lehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy ne kelljen szégyenkezni, és ami utána jön, már csak a finomítás, magasabb szintre emelés.
:)
Én ezt a programot szoktam használni a szavak ismétlésére:
Az átnézés, meg az új cuccok beírása nálam nem mindig fér bele 10 percbe, sőt. És akkor még semmi se csináltam.
Ezért a negyedóra nekem elég kevésnek tűnik.
Heti 2 óra egyszerűen kevés.
Heti 10 órát szoktak javasolni, azzal már lehet értelmes idő alatt fejlődést elérni. Szóval napi 1 óra, persze, hogy nem egyszerű, de ha belegondolsz, mennyi üresjárat van a napodban, amikor igazából semmit se csinálsz, akkor ennyi időt össze lehet hozni.
Persze ha könyvből akarsz tanulni, ahhoz le kell ülni, és nyugalomnak kell lennie, úgyhogy érdemes más módon is magadba szívni a tudást, ami rugalmasabb.
Én például szókártyákat csinálok magamnak, amíg vársz a zebránál a zöldre, addig is elő lehet kapni és elolvasni 2-3-at.
És ez csak az aktív része, filmnézés, random szövegek hallgatása még ezen felül is ajánlott, szerintem. Azért, hogy körülvegyen az idegen nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!