Mit elehet tenni, ha úgy érzem, képtelen vagyok egy nyelvet teljesen megtanulni. Hogyan javítsak ezen?
Igen, jól írják itt előttem. Azért érzed magad rá képtelennek, mert idáig csak hagyományos állami oktatással tanultad a nyelvet, csak nyelvtanoztatok (mint ha az lenne minden), fordítottatok, helyesírást gyakoroltátok. Az meg lófasz, ezek csak az írásbeli készséget fejlesztik, papíron megrekedt, életszerűtlen tudást adnak ezek.
Beszédet, beszélgetésirányítási technikát, beszédkönnyítő és tölteléksablonokat, kiejtést (IPA jelekkel), hallás utáni értést egyáltalán nem gyakoroltatok (tipikusan azért, mert ezeket a legtöbb állami iskolák nyelvtanárai sem jók ezekben, és takargatják a hiányosságaikat).
Nem kell elkeseredni, ez nem azt jelenti, hogy béna vagy, és nem tudod megtanulni, hanem idáig rossz módszerrel tanultad, rosszul tanították neked. Menj el egy színvonalas magántanárhoz, vagy próbálj kimenni angol nyelvű országba, legalább 6 hónapot.
Addig is nézz sok angol nyelvű tévéműsort, filmet, egy csomó elérhető a neten, YouTube-on. Legalább ragad rád valami, és a hallás utáni értésed is fejlődik, plusz szórakozásnak sem utolsó.
Hát igen. Angol tanárom (iskolai) hallás utáni szövegértést íratott velünk úgy, hogy never ever :D nem gyakorolta velünk ezt. Én is mindig ezt mondtam mindenkinek, hogy így lehetetlen nyelvet tanulni. Beszélni sem lehet úgy, hogy mindig azon gondolkozol, milyen idő, milyen személy, stb. Meg kéne tanítani (ahogyan a 6. válaszoló írta), hogyan kell az adott nyelven gondolkozni. Sajnos kimenni 6 hónapra egy idegen nyelvű országba nem egyszerű, vagyis inkább nagyon nem olcsó.
Most nyáron mennék majd magántanárhoz. Addig meg hallgatok rádiót, nézek filmet angolul.
Köszi az eddigi válaszolóknak.
olvass is!
hangoskönyvek: theaudiobookbay.com
audible.com - fizetős, de van ingyen próbahónap
könyvek: theebooksbay.com
amazon.com - fizetős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!