Mit elehet tenni, ha úgy érzem, képtelen vagyok egy nyelvet teljesen megtanulni. Hogyan javítsak ezen?
ha rákényszerülnél pl most kidobnának valahol külföldön,ahol nem beszél senki magyarul,kénytelen lennél megszólalni :PP
szóval..a környezet segíthet ezen,akár csak egy külföldi kirándulás.
én is féltem megszólalni egészen addig,amíg egyedül utaztam külföldre.teljesen egyedül.és minden rendben ment,annyira koncentráltam,és azóta már magabiztosan használom
azt nézd, ami érdekel --- én Buffy összes szériát néztem először eleinte angol felirattal, olvass sokat olvasáshoz nem rossz a hangoskönyv sem ;)
a titok meg ott van, hogy nem összerakni kell angol /idegen nyelvű mondatokat, hanem az adott nyelven kell gondolkodni, ha azt beszéled ;)
"Beszélni meg nincs kivel, nincs aki kijavítsa, ha rosszat mondok, így ennek is lőttek. Angolul milyen filmet érdemes nézni, arról meg fogalmam sincs."
- Basszus, így még jó, hogy nem tanultál meg. Én se tudnék úszni, ha nem lettem volna még vízben.
Mindenféle filmet, sorozatot nézz angolul, felirat nélkül! (Én anno a Supernaturallal kezdtem, ami külön nehéz, mivel a főszereplők texasiak, szóval jó gyakorlás volt :))
Olvass könyveket. Mármint regényeket, nem tankönyvet. Fogd mondjuk a Harry Pottert (csak mondtam valamit) és olvass. A netről gyakorlatilag bármi letöltheti, de innen: bookdepository.co.uk szállítási költség nélkül rendelhetsz könyveket.
Menj fel a livemocha.com oldalra, chatelj, csináld a feladatokat, írj szövegeket, mondj fel (ha van mikrofonod) pár mondatot, és majd kijavítják neked.
Skype-olj külföldiekkel, a nyelv gyakorlása mellett barátok szerzésére is nagyon jó dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!