Meglehet tanulni interneten idegen nyelveket?
Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy hasznos-e van-e olyan szinten mondjuk mintha tanárhoz járnék. Meg milyen oldalakat, videókat, dokumentumokat ajánlotok?2012. dec. 24. 00:59
1/13 anonim válasza:
Az alapokat, nyelvtant és szavakat igen, filmekből innen-onnan a kiejtést is, de tanárral sokkal könnyebb és gyorsabb is.
2/13 anonim válasza:
Ha autodidakta tipus vagy, szorgalmas és kitartó, akkor meg lehet tanulni, de fontos, hogy gyakorold is a megtanultakat, pl külföldiekkel való "élő" beszélgetések alkalmával. (Pl kezdetnek turistát eligazítani, ha segítséget kér, meg ilyesmi.)
3/13 anonim válasza:
Ha pl angol oldalakat nézel egész nap lazán meg lehet tanulni :)
4/13 anonim válasza:
Biztos nincs olyan szinten, minthogyha tanár oktatná. Ha nem a nulláról, hanem mondjuk egy már közel középfokról akarsz továbbfejlődni, akkor jó a net/filmek. De a nulláról sztem egyedül nem lehet megtanulni helyesen egy nyelvet. Persze majd most le leszek pontozva, mert mindenki olyan superman, hogy önmagától megtanul egy nyelvet neten hobbiból
5/13 anonim válasza:
A tanár azért jó, mert ki tudja javítani a hibáidat, így azok nem fognak rögzülni, ill. amit magadtól nem értesz, azt elmagyarázza. De amit magadtól is meg tudsz tanulni, azt nem fogja a fejedbe önteni. A munka, az energia befektetés része a tiéd, neked kell megdolgoznod a tudásért. Ezért szerintem nincs szükség heti rendszerességgel tanárhoz járni annak, aki tényleg elszánt és szorgalmas, és főleg kedve és motivációja van a nyelvtanuláshoz. Mert a szavakat megtanulni, írásbeli feladatokat csinálni, memoritereket tanulni mindenképpen egyedül kell, nem a tanár varázsolja az ember fejébe. Hasznos a tanár munkája, persze, de a dolog nagy részét az egyéni munka teszi ki, a tanár csak segítség. Sokan ezért maradnak mindig újrakezdők, mert beiratkoznak drága pénzekért tanfolyamokra, attól remélik a csodát, hogy majd ott valahogy beléjük töltik a nyelvtudást. Sajnos (vagy nem sajnos?) a belefeccölt energiát nem lehet megspórolni. Ha a lelkesedés megvan benned, akkor hajrá, menni fog, olvass szöveget, hallgass hanganyagokat, alkoss mondatokat, tölts ki teszteket stb, és később, ha esetleg megakadsz vagy bármiben segítségre szorulsz, még mindig dönthetsz úgy, hogy elmész egy tanárhoz.
6/13 anonim válasza:
Jó, de a semmiből egyedül nagyon nehéz elkezdeni egy nyelvet tanulni. Sztem ahhoz, hogy vki megtanuljon egy nyelvet, előbb mindenképp meg kell, hogy tanítsák az alapokat, különben hogy kezded el megtanulni a nyelvet, nem fogsz sztem egyedül nekiállni tankönyveknek és eljutni egy használható nyelvtudásig, ahonnan kezdve már filmezéssel/netezéssel/könyvolvasással tudsz fejlődni könnyedén.
7/13 anonim válasza:
Igaz, így nehezebb, ha teljesen kezdő. De attól is függ, hogy mennyire könnyű az adott nyelv, hogy a tanulónak milyen a nyelvérzéke, meg egyebektől. Én a spanyolt annak idején magamtól kezdtem el, de mondjuk ha most kínaiul kellene egyedül tanulnom, akkor bajban lennék, nagyon idegen a magyartól a kiejtése, írása. :)
8/13 anonim válasza:
Kérdező, nem tudom, milyen nyelvet szeretnél tanulni, de van egy könyvsorozat, a címe "Tanuljunk könnyen, gyorsan ..." (...angolul, németül, olaszul...), rengeteg nyelvből van ilyen könyv, direkt magánúton tanulóknak készült, a legelején leírta a kiejtést, a leckékben pedig van egy egyszerű olvasmány, néhány mondatos párbeszéd, alatta a szószedet, és a nyelvtani magyarázatok, a lecke végén meg egy-két önellenőrző feladat, amihez megoldások is vannak.
9/13 anonim válasza:
Embere válogatja, szorgalom kell hozzá és idő. Én interneten kezdtem el nyelvet tanulni, és most azt a nyelvet tanulom az egyetemen:) szóval nem lehetetlen, sok sikert.
10/13 anonim válasza:
Milyen nyelvet szeretnél tanulni? Vagy csak általános kérdés ez?
Én is most tanulok az interneten német nyelvet, hogy meg lehet-e tanulni, az majd elválik. Mindenesetre sok tananyagot találok fent különböző oldalakon, nyelviskolák weboldalain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!