Mi a különbség aközött, hogy beszélni akar valaki pl.
angolul vagy nyelvvizsgázni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy itt ezek a fórumon német nyelvből valaki azt mondta, hogy 2 félév alatt fel tud készíteni arra, hogy beszéljen valaki, de ha nyelvvizsga kell, akkor 5 félév. Én eddig úgy gondoltam, hogy ha valaki beszél, annak sikerül a nyelvvizsgája, azonban az, hogy valakinek van nyelvvizsgája nem biztos, hogy beszéli a nyelvet. Csak a környezetembe van egy tucat ember, akinek van nyelvvizsgája, de nem tud beszélni, innen a példa.
Uccsó jól írta. És ez az átlagosra vonatkozik, de vannak akiknek egyéb nehézségeik is vannak amiért még nehezebb megtanulnia, még ha nagyon motivált akkor is. (dislex, látás, hallás stb) míg másoknak ez szinte a vérükben van. (aspi). A nyelvvizsgát letenni igazából nem egy nagy kunszt, egyszerűen tudni kell vizsgázni.
Azt viszont soha nem felejtem el, hogy anno 2-es érettségi angol után 4 évvel, közben nulla angolozással, Dovernél az útlevélkezelős-visszafordítós ipse kioktatott, hogy nem busszal, hanem coach-al utazok. Kiráz a hideg még ma is, ahhoz képest egy nyelvvizsga semmiség.
2012. dec. 26. 14:12
12/16 anonim válasza:
ha az első szempont, hogy beszélni tudjál, akkor sokat kell beszélni valakivel gyakorolni, vannak beszéd centrikus órák, ha pedig a nyelvvizsga a fontos, akkor sok tesztet kell megírni, de a nyelvvizsgánál is fontos a beszéd, szerintem egyformán fontos. ha nem tudsz beszélni, akkor mit ér a sok nyelvtan , a sok passzív tudás? Nem tudod alkalmazni akkor megette a fene.
2013. jan. 15. 06:41
13/16 anonim válasza:
Ha beszélni akarsz, akkor gyakorolni kell. Keress 1 tanárt aki erre koncentrál.Vannak tanárok akik a nyelvtant nyomják, és vannak olyanok akik pedig a beszédet. Neked kell tudni elsősorban mi a célod a nyelvvel, de szerintem mindkettő egyformán fontos. Akkor lesz jó a nyelvtudásod, ha harmóniában van mindkettő.
2013. jan. 15. 06:54
14/16 A kérdező kommentje:
"Nem adok igazat a nyelvtanárnak, fordítva kéne legyen. Nyelvvizsgázni lehet 2 félév hatékony felkészítés, és intenzív tanulás után is, de a tényleges, használható nyelvtudáshoz általában többet kell tanulni egy átlag nyelvtanulónak."
- Én is így látom!
Köszönöm a jó válaszokat!
2013. jan. 16. 12:52
15/16 anonim válasza:
Nincs nagy különbség. Ott is van beszélgetős feladat.
2013. jan. 16. 13:57
16/16 anonim válasza:
"Nem adok igazat a nyelvtanárnak, fordítva kéne legyen."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!