A német nyelvet is olyan nehéz megérteni, mint az angolt? Tudom, hogy a nyelvtana sokkal nehezebb, mint az angolnak, de az angolban köztudott, hogy nagyon hadarnak. Ebben is?
Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 22:20
11/11 anonim válasza:
Teljesen egyetértek a kérdezővel. Én az eddigi 28 évem alatt három nyelvet tanultam; angolt, franciát és olaszt. Az utóbbi két nyelvet, ha valaki anyanyelveként beszéli nagyon szépen meg lehet érteni, ellenben az angol szöveg megértése még öt év Londonban tartózkodás után is nehézséget okoz számomra. A britek és az amcsik valami ocsmány módon hadarnak, az a fogalom, hogy "artikulálás" teljesen ismeretlen náluk, egy olyan mondatot, amit mi kiejtünk öt másodperc alatt, ők eldarálják két másodperc alatt. Egyszerűen úgy beszélnek, mintha folyamatosan rágógumi lenne a szájukban. A magyar ember szépen kinyitja a száját és tagol beszéd közben, éppen ezért teljesen idegen a fülének az előbbi két dolgot abszolút hanyagoló angol nyelv. Érdekes, hogy ha valaki tanult nyelvként, akár felsőfokon is az angolt, azt prímán megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!