Mi a különbség look for és a search között?
Na látom, ide már nem írnak olyan bátran az emberek, nem sokan tudják a valós különbséget.
A 'look for something' jelentése: valamit megpróbálni megpróbálni megkeresni, tehát nem tudjuk hol van, csak próbálkozunk.
A 'search for something' jelentése: valamit komolyan keresni, úgy hogy már sejtésünk van a hollétéről.
Például:
I'm looking for a girl I dream of. (fogalmam sincs hol van, mert még nem találkoztam vele)
I'm searching for the key to the cellar. (nagyjából sejtem hol van, mert már volt a kezemben)
A legfgontosabb, hogy érezd a különbségeket, nem csak ebben az esetben, úgy általában rá kell érezni és akkor már zsigerből tudod majd használni.
Sok sikert a tanuláshoz!
Balázs
Köszönöm szépen értem is :D
Az angol tanárunk csak ennyit mondott: A search az olyan mintha egy házat keresnél egy nagy réten XD de ezt így nem mondta el. És tényleg nem írtak ide, szóval ehhez már több tudás kell :D Köszööm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!