Jézus istenem... Ilyen ostoba kérdést má' bocs... Olyan létezik British English vagyis brit angol. De van még amerikai angol meg még jópár fajta...
2011. nov. 6. 22:41
2/9 anonim válasza:
par kulonbseget eszlelhetunk kiejtesben, nyelvtanban, helyesirasban, pl britt our (colour) vegzodesek amerikaiban -or (color) on street/in street, in the school/at the school , ja es meg a hetkoznapi komunikacio az amirol igazan monthatjuk hogy elter
2011. nov. 6. 22:42
3/9 anonim válasza:
British = brit, vagyis beleértve az angliai, skóciai, wales-i, írországi vonatkozásokat, ezek összefoglalása.
English = angol, vagyis csak angliai vonatkozás
2011. nov. 6. 22:42
4/9 anonim válasza:
az elso jo megfigyelest tett, en kapasbol american englist lattam a british utan :) altalaban ezt szoktak kerdezni
2011. nov. 6. 22:44
5/9 anonim válasza:
az english az egy osszefoglalo megnevezese a nyelvnek, lehet barmilyen
2011. nov. 6. 22:44
6/9 anonim válasza:
3/5 válasza a helytálló.
British = brit (angol + skót + walesi + ír)
English = angol
2011. nov. 6. 22:48
7/9 anonim válasza:
Első válaszoló, könnyeket csaltál a szemembe :-D Alig tudok gépelni a röhögéstől :-D
Kérdező: az előzőek már elmondták mi mit jelent. De ha már rendesen leírtad a szavakat, akkor valószínűleg érted is, hogy mit írtál.
Atyavilág...
2011. nov. 6. 23:16
8/9 A kérdező kommentje:
Jaj, úgy értem, hogy a British és English megnevezés között mi a különbség nemzeti identitás szempontjából. Nem sok anyag van a neten, és nem igazán értem, érzem a különbséget.
2011. nov. 6. 23:28
9/9 anonim válasza:
Ja vagy úgy... (már kiszállt belőlem a röhögőgörcs)
A British általában brittnek vallja magát ugyebár, azaz lehet skót, wales-i, esteleg ír. Csak nem szeretné definiálni a nemzeti hovatartozását, meg lehet hogy nem is tudja.
Ha vki azt mondja magáról hogy English, akkor tudhatod, hogy ő bezzeg angol és ezt büszkén vállalja (nem skót pl.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!