Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi értelme a német névelő...

Mi értelme a német névelő potlása?

Figyelt kérdés

könyörgöm mondja meg valaki hogy mi értelem annak hogy egy szónál neked kell kitalálni hogy az der,die vagy das:S komolyan oltárira értelmetlen ez gyakorló feladatnak.

előre is köszönöm a felvilágosítást.

2012. nov. 23. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Leírnád a szavakat? Én nem szoktam találgatni...:)
2012. nov. 23. 19:20
 2/9 A kérdező kommentje:

ezek általános feladatok de például erre gondolok hogy megadnak szavakat és akkor találd te ki hogy mi a névelője :)

pl:

Korb ...

Schaukel ...

Puppen ...

stb:))

2012. nov. 23. 19:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert a német szavakhoz a névelö hozzátartozik, ha nem tanulod meg a szavakkal együtt a névelöjét is, akkor nem fogod tudni helyesen ragozni öket, és adott esetben nem értik meg, hogy mit akarsz.

Szóval ez egyáltalán NEM értelmetlen feladat, és ha nem elejétöl tanulod, késöbb jóformán nem lehet bepótolni.

2012. nov. 23. 19:25
 4/9 anonim ***** válasza:

der Korb ...

die Schaukel ...

die Puppen .../tsz.

2012. nov. 23. 19:29
 5/9 A kérdező kommentje:
de az értelmetlen feladat hogy neked kell kitalálni illetve kikeresni :) ennek mi az értelme?
2012. nov. 23. 19:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha van német-magyar szótárad, amit feltételezek, és ismered a német abc-t, akkor a megadott főnevek alapján nagyon könnyen ki tudod keresni a névelőjét.

Nem értem, mi ezen az értelmetlen. Ha nem tanulod meg, nem fogod tudni ragozni a névelőket, mert nem tudod, hogy az adott főnév névelője milyen nemű.

Ez az egésznek az alapja.

Amikor én elkezdtem a németet tanulni, órákon keresztül azt kellett tanulnunk, hogy melyik főnévnek mi a névelője, mi a többes száma és a birtokos ragja.

Például, hogy a te kérdésednél maradjak, nekünk ezt kellett megtanulni:

der Korb - a kosár die Körbe, des Korbes

A Gyakori kérdéseken már nagyon sokszor kérdeztek ilyen, vagy ehhez hasonló kérdést, egyet megtaláltam, elküldöm a linkjét, találsz segítséget, hogy hogyan tudod minél könnyebben megjegyezni a névelőket.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

2012. nov. 23. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kitalálni kell, mert az értelmetlen lenne, hanem KIKERESNI, aminek az az értelme, hogy ha kikeresed meg leirod, akkor idövel meg is tanulod, hogy melyik szónak mi a névelöje.
2012. nov. 23. 20:32
 8/9 anonim ***** válasza:

ennek mi az értelme?

------------

Mondjuk az, hogy nem kell találgatni, ha már tudod...:)

2012. nov. 23. 20:51
 9/9 webnyelv ***** válasza:

Párszor már linkeltem oldalakat, amik tanácsot, segítséget adnak a névelő megtanulásában. Remélem, nem lesz sok a jóból, újra belinkelem Neked is.

A német főnév neme:

[link]

Mi lehet az oka, hogy egy német főnév milyen nemű?

[link]

Wikipédia:

[link]

2012. nov. 23. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!