Van értelme fellebbezni egy nyelvvizsgát? (TELC)
3 %-on/~5 ponton múlt a felsőfokú az írásbelim, de már másodjára voltam.
Van e értelme fellebbezni? Van rá esély, hogy találnak még pár pontot?
Szerintem nincs túl sok értelme. Anno az angol tanárom egyben nyelvvizsga biztosság tagja is volt Telcnél, ő beszélt arról, hogy szeretik megrántani az embert pár pontokkal. Engem 1,5 ponton húztak meg. Akkor ő azt mondta, hogy nem érdemes, mert ha nem akarnak átengedni, akkor valószínű nem is fognak. Csak fölösleges mizéria.
5 pont meg azért elég sok.
Kérj megtekintést, az is elég sokáig tart, aztán ha lehet még és jogosnak találod, akkor fellebbezhetsz.
Megtekintésnél viszont csak az jön ki ha félrepontoztak valamit. Egyáltalán milyen gyakori az ilyen?
A levélnél meg hát eléggé szubjektív a pontozás, hiába mondom azt megtekintéskor, hogy ez pedig jó, amikor a javító tanár meg azt, hogy nem...
5 pont nagyon sok, annyit nem fogsz találni a feladatokban, a levélnél meg ennyit nem lehet kikunyizni...
0,5-1, max 1,5 pont az, amit ha nagyon akarnak találnak a levélben, a többi gép által javított.
A megtekintésnél láthatod mit rontottál el, mit érdemes gyakorolnod. Szerintem a TELC amúgy is a buktatásra megy, rá kell érezni hogyan gondolkodtak a vizsgát összeállítók... :)
Ha megtekinted, akkor megtudod nézni, hogy szerinted vannak e olyan alulpontozások a levélnél, ami még érne 1-2 pontot, erre jó, illetve, ahogy a második válaszoló is írta, hogy tanulj a hibáidból!
Egyébként vizsga és vizsga között is hatalmas különbségek vannak szerintem, mint említettem (1. vagyok), engem nyelvtanon húztak meg 1,5 ponttal. Ott nem lett meg a 40%-om, ezért hasaltam el.
A következő alkalommal, meg az össz eredményem 90% környékén volt és a nyelvtanom is bőven jó lett, könnyebbnek is éreztem sokkal.
Barátnőmet 2 ponttal húzták meg és nem ért semmi fellebbezéssel.
Ha hajthatatlan vagy, hát lebbezz fel, mi csak azt mondjuk, hogy 5 pont azért elég sok ahhoz, hogy egy 90%-ban gépi javítású vizsgára ennyit megítéljenek pluszban! Azzal kicsit magukat is leírnák, hogy ekkora hiba százalékkal dolgoznak nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!