Hogy szólnak ezek a mondatok németül Perfekt alakban? (Lent)
Fogalmazást kell írnom németül e nemtudom megcsinálni lécci segitsetek:
Az őszi szünet hamar eltelt..Az elő nam segítettem a kertet felásni.
Az időjárás elég hideg volt.Nem betegedtem meg mert sok teát ittam.Második nap segítettem összegereblyézni a faleveleket.Este tévét néztem.November 1.én elmentünk a temetőbe a nagypapa sírjához virágot vittünk és gyertyát gyújtottunk.A temető este nagyon szép volt a sok gyertyától és virágoktól.A következő nap dalmandra mentünk a temetőbe gyertyát gyújtani. Elötte már nagyon vártam,hogy elinduljunk.Szombaton tanultam.Vasárnap délelött játszottam a kiskutyámmal.Délután néztem a tv-t.Este számítógépeztem.Jól telt sz őszi szünetem. Kérlek irjátok meg nagyon fontos és sürgős.
Miért tanulsz nyelvet, ha lusta vagy még egy szerencsétlen szótárat is kinyitni? Én ezt komolyan nem értem. Ez aranyom az alapfok legalja.
Én 10 éve tanulok németül, az utóbbi 3 évben intenzíven... tavaly heti 20 németórám volt, idén a tantárgyaim négyötöde németül van, a legtöbb tanárom nem is tud magyarul... elképzelheted mennyit nyitogattam a szótárat mire középfokúm lett.
Gondolom nem úgy adták föl a házit, hogy előtte a neveteket sem mondatták el németül. Nagyon unalmas, hogy az összes gyerek itt íratja meg mással a háziát, felnőttként meg sír, hogy nem beszél normálisan semmilyen nyelvet, és nem kap munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!