Ti hogyan osztanátok be két nyelv párhuzamos tanulását? Itthon tanulva azokat?
Mindkét nyelvből kb. A2-es szinten vagyok.
A francia aktívabb.
A kérdésem arra irányul, hogy hogyan célszerű beosztani a két nyelv tanulását, hogy optimális legyen?
Egyik nap egyiket tanuljam, másik nap a másikat? Vagy lehet naponta tanulni mindkettőt kisebb szünettel (beiktatva pl. egyiket edzés előtt és másikat edzés után?)
Az nem játszik most, hogy csak egy nyelvet tanuljak.
Lehet "egyszerre" is. Gimiben nekünk német és francia nyelv volt, és volt, amikor egy nap egymás után jött a két nyelvóra.
Egyénfüggő, ki mennyire keveri össze a nyelveket. Van, akinek egyik nap egyik nyelv, másik nap másik nyelv jön be inkább, míg másnál lehet közvetlen egymás után is a két nyelvet tanulni.
Én az angolt akarom szinten tartani és fejleszteni, de a második nyelv a fontosabb. Ezért kb 1/4-3/4 részben osztom el az időmet.
Két nyelvet egyszerre,egyforma intenzitással nem tanulnék.
Egyszerűen azért, mert mondjuk 1-1 évig kell tanulnod.
Ezzel a súlyozással 1. év végén az egyik nyelv használható szinten van, és inenntől tudom hazsnálni ezt a nyelvet rendesen, 2. év végén a 2. is feljön mellé.
De ha kezdettől fogva fele-fele arányban tanulom, akkor 1. év végén mindkettőnek a felénél tartok és EGYIKET se tudom igazán használni, 2. év végén mindkettő kész ugyanúgy, de elvesztettem azt az előnyt, amit az én módszerem ad.
Én a 2. nyelvvel kezdem a napot, majd valamikor a nap közepén megpróbálom lenyomni az angol ismétlést és utána ismét jöhet a másik nyelv.
Az átállásban nekem az segít, ha valami angol szöveg hallgatásával kezdem, mielőtt belemerülök más feladatokba. A visszaállás ugyanígy.
Az is jó, ha nem kell az egyik befejezése után rögtön a másikat kezdeni, hanem van közte szünet, jobb esetben más tevékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!