Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogyan osztanátok be két...

Ti hogyan osztanátok be két nyelv párhuzamos tanulását? Itthon tanulva azokat?

Figyelt kérdés

Mindkét nyelvből kb. A2-es szinten vagyok.

A francia aktívabb.

A kérdésem arra irányul, hogy hogyan célszerű beosztani a két nyelv tanulását, hogy optimális legyen?

Egyik nap egyiket tanuljam, másik nap a másikat? Vagy lehet naponta tanulni mindkettőt kisebb szünettel (beiktatva pl. egyiket edzés előtt és másikat edzés után?)

Az nem játszik most, hogy csak egy nyelvet tanuljak.

2012. nov. 10. 11:11
 1/3 A kérdező kommentje:
A két nyelv: francia és német.
2012. nov. 10. 11:12
 2/3 webnyelv ***** válasza:
100%

Lehet "egyszerre" is. Gimiben nekünk német és francia nyelv volt, és volt, amikor egy nap egymás után jött a két nyelvóra.

Egyénfüggő, ki mennyire keveri össze a nyelveket. Van, akinek egyik nap egyik nyelv, másik nap másik nyelv jön be inkább, míg másnál lehet közvetlen egymás után is a két nyelvet tanulni.

2012. nov. 10. 13:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Én az angolt akarom szinten tartani és fejleszteni, de a második nyelv a fontosabb. Ezért kb 1/4-3/4 részben osztom el az időmet.

Két nyelvet egyszerre,egyforma intenzitással nem tanulnék.

Egyszerűen azért, mert mondjuk 1-1 évig kell tanulnod.

Ezzel a súlyozással 1. év végén az egyik nyelv használható szinten van, és inenntől tudom hazsnálni ezt a nyelvet rendesen, 2. év végén a 2. is feljön mellé.

De ha kezdettől fogva fele-fele arányban tanulom, akkor 1. év végén mindkettőnek a felénél tartok és EGYIKET se tudom igazán használni, 2. év végén mindkettő kész ugyanúgy, de elvesztettem azt az előnyt, amit az én módszerem ad.

Én a 2. nyelvvel kezdem a napot, majd valamikor a nap közepén megpróbálom lenyomni az angol ismétlést és utána ismét jöhet a másik nyelv.

Az átállásban nekem az segít, ha valami angol szöveg hallgatásával kezdem, mielőtt belemerülök más feladatokba. A visszaállás ugyanígy.

Az is jó, ha nem kell az egyik befejezése után rögtön a másikat kezdeni, hanem van közte szünet, jobb esetben más tevékenység.

2012. nov. 12. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!