Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a finn nyelv?

Mennyire nehéz a finn nyelv?

Figyelt kérdés
Feltéve,hogy csak magyarul tud az illető.
2012. nov. 10. 01:10
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon. Pont, mint az összes többi idegen nyelv.
2012. nov. 10. 01:14
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Én nyáron kezdtem el tanulni önszorgalomból. Szerintem nem nehéz, én angolt is tanultam. A két nyelvet összehasonlítva, sztem a finn könnyebb. De az is sokat, nagyon sokat számít, hogy mennyire vagy eltökélt, ha a tanulás neked szenvedést okoz, akkor nehéz lesz, de ha nagyon érdekel, akkor könnyen megy. :)
2012. nov. 26. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, az előző válaszoló mit tanult önszorgalomból.. az ábécét, vagy a kiejtést? Mert ez a része valóban nem nehéz.. a duplázva leírt magánhangzók megfeleltethetők a magyar nyelv hosszú magánhangzóinak (í, ó, ő, ú, ű), az "ä" az inkább a magyar "e", az "e" pedig a magyar "é", míg az "y" egyszerűen a magyar "ü" ... nagyjából ennyi; minden más úgy van kimondva, ahogy leírva.

A nyelvtan viszont elképesztően nehéz, ugyanúgy ragozva van minden, mint a mi nyelvünkben, s a ragoknak számtalan fajtája van. Továbbá több tárgyeset is van, és számos helyhatározó. Kb. fél éve tanulom heti kétszer másfél órában, az egyetemen egy nagyon jó tanárnővel, viszont nagyon-nagyon sok tanulást igényel. A legnehezebbnek az úgy nevezett fokváltakozást mondanám, ami egyszerűen annyiból áll, hogy bizonyos betűk megváltoznak, amennyiben az őket tartalmazó szó a szótáritól eltérő alakban jelenik meg. Itt alapból a P, T és K betűkről van szó - azonban ha ezen betűk előtt más betűk állnak, akkor másképpen fokváltakoznak, melyeket egyenként mindet, meg kell tanulni. És aztán jön az igeragozás, amelynek hat alapfajtája van - hatszor hat nagyban különböző ragozási formát kell megtanulni (mert hat típus és hat személyes névmás van) + meg kell tanulni, hogy az egyes igevégződések nyomán az adott ige melyik ragozási csoportba tartozik, és amennyiben az ige tartalmaz P, T vagy K betűt, akkor meg kell vizsgálni, hogy az adott ragozási szinten van-e egyáltalán fokváltakozás, és ha van akkor egyszerű, vagy éppen fordított módon történik....

És 4 hónap sem telt még el.

Így tehát az előző válaszoló vagy nagyon korlátolt, vagy egy nyelvzseni.

23/f (felsőfokú angol és francia nyelvtudással)

2015. nov. 24. 23:35
 4/4 anonim ***** válasza:

(az viszont biztos, hogy valószínűleg a magyar embereknek a legegyszerűbb megtanulni a finn nyelvtant, ugyanis elég sok olyan nyelvtani dolog van a finnben, amit mi is használunk, viszont a legtöbb nyelvben egyáltalán nem is létezik, így nekik alapból azt is meg kell tanulni, hogy egyáltalán mi az a toldalék pl.)

(az intenzív svéd-hatás lévén némi skandináv nyelvtudás azért nem árt a szótanuláskor :)

2015. nov. 24. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!