Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a finn nyelv? Érdemes...

Milyen a finn nyelv? Érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Egyetemen magyar szakon lehet finn szakirányt választani. Eddig angolt és franciát tanultam, a finnről még semmit nem hallottam. Nehéz-e a nyelvtan, a kiejtés, vannak-e ragozások? Nem akarok tolmács lenni, de kíváncsi vagyok, hogy vajon jól jön-e majd valamikor, valahol...
2009. jún. 6. 21:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is magyar szak keretében tanultam finn nyelvet. Nem tudom, lehet, hogy csak nálunk volt így de két részre oszlott a csoport valakinek hihetetlenül jól ment, valakinek meg semennyire sem(közéjük tartoztam én is:D). Igen van ragozás, de az átvészelhető, a kiejtéssel sincsenek annyira nagy gondok(nekem nem voltak) ,de valahogy nem állt össze nekem a nyelv, nem is tetszett igazán, így fél év után leadtam.
2009. jún. 6. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kiejtése nem nehéz de a ragozás akárcsak a magyarban utóragozással történik,tehát nincs benne túl sok logika ezért sokat kell magolni.Elég nehéz nyelvnek tartom de szerintem nagyon szép.Én feladtam a tanulását mert lusta voltam és áttértem könnyebb nyelvre,de ha van kitartásod akkor hajrá :)
2009. jún. 7. 12:45
 3/7 A kérdező kommentje:

Ajajj, akkor úgy látom nem nekem találták ki. És ha felveszem, de közben rájövök, h nekem nem megy, gond nélkül le lehet adni? Nem vesztek krediteket?

És ha te is magyar szakra jársz/jártál, milyen szakirányt vettél fel helyette?

2009. jún. 10. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Első vagyok.

Nem, mivel ez nulla kredites volt nekem, ugyanis nem ilyen szakirányra jártam. Csak olyan jó poénnak tűnt, hogy tanuljam, igaz, csak heti kettő órában. Próbáld meg, sokat nem veszthetsz vele, ha nem sikerül max. felveszel helyette mást.

2009. jún. 11. 11:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm :)
2009. jún. 12. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, kicsit nehéz nyelv, de meg lehet tanulni. Én 4 év tanulás után szereztem meg a középfokút, és nemrég lett meg a felsőfokú írásbeli. Ha igazán érdekel megtanulhatod.
2009. júl. 18. 00:27
 7/7 anonim válasza:
77%

Utolsó... Tudsz segíteni a nyelvtanban?

(Új tag vagyok:D)

2010. okt. 4. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!