Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy fordítjuk ezt a mondatot?...

Hogy fordítjuk ezt a mondatot? (Dexter c. filmből egy mondat)

Figyelt kérdés

"Look at us talking blood and gore like we're on a date sharing our

first sexual experience."

2012. okt. 31. 19:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az összes Dexter részre van magyar felirat.

Nem tudom így ránézésre, hogy ez melyik részből van.

2012. okt. 31. 20:58
 2/11 A kérdező kommentje:
a mondat nem tudom melyik részből való, egy jó angolos le tudja fordítani kb., anélkül hogy tudná melyik rész.
2012. nov. 1. 07:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem biztos, mert nem vagyok jó angolos:

"Nézz csak ránk, úgy beszélünk a vérről és az alvadt vérről, mintha egy randin lennénk és épp megosztanánk egymással az első szexuális tapasztalataink során szerzett élményeket."

(Így kissé hosszabb, de nem tudom, hogy mondják azt magyarul amikor az első szexet idézik fel, azért írtam így. :D)

De a gore-t általában használják ilyen vérrel, belső szervekkel kapcsolatos undormányokra is összegzésként, szóval ezt lazábban is fel lehet fogni.

Én angolul nézem és még nem volt ismerős ez a mondat, ezért utólag rákerestem, a s07e05-ben van.

Épp most fogom megnézni azt a részt, így lehet érdemesebb lett volna utána írnom, hátha jobban értem...

Na mindegy, kerestem hozzá magyar feliratot, ott így fordították:

"Úgy beszélünk ezekről a dolgokról mintha randiznánk, és az első szexuális élményünkről lenne szó."

2012. nov. 2. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:

jav.: első szexuális kapcsolataink során szerzett élményeket

- így talán érthetőbb

2012. nov. 2. 10:41
 5/11 A kérdező kommentje:

köszi,hogy ennyit fáradoztál :-)

Én is szeretem a sorozatot,de szinkronosan nézem,várom az 5.évadot éppen. :-)

2012. nov. 2. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Nincs mit, nem volt fáradság. :-)

Régen én is szinkronosan néztem, de aztán nem bírtam kivárni az új részeket. Nem volt nehéz amúgy átállni, később Dexter eredeti hangját még jobban megkedveltem, mint a szinkronját.

Egyébként szuper ez a 7. évad, főleg a harmadik résztől! Végre olyan izgalmas, mint régen, imádom! Nekem az ötödik vagy hatodik (már nem emlékszem) kicsit kevésbé volt izgalmakkal teli, de úgy voltam vele, hogy ha már az elejétől fogva nézem, nem adom fel. Hát, nagyon megérte, mert most megint irtó jó! (8 évad lesz összesen, aztán vége, sajnos már hivatalos. És a készítők azt is tudják, hogyan ér majd véget.)

Ezt csak azért írtam le, hogy ha esetleg te is kicsit unalmasabbnak találod, ne menjen el tőle a kedved semmiképpen. ;-)

2012. nov. 2. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:

"Én is szeretem a sorozatot,de szinkronosan nézem,várom az 5.évadot éppen. :-)"

Az ötödik már fent van szinkronosan a neten! (Ha érdekel, privátban küldök linket, mert innen kimoderálják.)

De gondolom elírtad, és a 6. szinkronjára vársz. :)

2012. nov. 2. 21:23
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen a hatodikra várok. :-) az még nincs ugye?

Elkezdtem anno az 5-et feliratosan,de annyira idegen volt dexter hangja,hogy abba is hagytam,meg a felirat is alig látszott. Úgy voltam,addig nézek mást (24),még nem lesz meg szinkronosan. :-)

2012. nov. 3. 09:51
 9/11 anonim ***** válasza:
"Igen a hatodikra várok. :-) az még nincs ugye? " Tegnap megnéztem pár oldalon, hogy meddig van fent szinkronosan, tehát elvileg még nincsen. Pontosan nem tudom, mert én nem néztem már a tv-ben. De szerintem a 6. még nem ment le szinkronnal. Sajnos attól nincs infóm, hogy mikorra tervezik leadni...
2012. nov. 3. 11:05
 10/11 anonim ***** válasza:
aRRól*
2012. nov. 3. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!