Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az gáz, ha szeretek nyelveket...

Az gáz, ha szeretek nyelveket tanulni?

Figyelt kérdés

3 idegen nyelven már beszélek folyékonyan, legjobban persze angolul tudok.

Most meguntam a "fontos" nyugati nyelveket és észtül kezdtem tanulni, mert nagyon tetszik és imádom. Utána még van pár nyelv, amit szívesen elsajátítanék.

A gondom csak az, hogy mindenki dilisnek tart a környezetemben, forgatják a szemüket, hogy "minek azt? nem elég az angol?". Én tisztában vagyok vele, hogy majdnem semmire sem fogom tudni használni az észtet, de szeretem és olyan nyelv már nincs, ami "fontos" lenne a jövőm szempontjából, szóval most már csak mókából tanulok bármit is, a magam szórakoztatására. Tényleg dilis lennék?

2012. okt. 8. 00:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Végtelenül szerencsés vagy. Dehogy vagy dilis. Tanulj minél több nyelvet.
2012. okt. 8. 00:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, hogy szerencsés vagyok. Már alapból azért is, hogy van lehetőségem tanulni. Akkor miért ne használjam ki?
2012. okt. 8. 00:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Még hogy nem tudod használni... miért ne tudnád? Ha megtanulsz ilyen nyelveket, ami nem hétköznapi akkor ezzel akár jó munkád is lehet.
2012. okt. 8. 00:29
 4/11 VVMMvvmm válasza:
100%
Most bocsi! De, hogy a tökömbe lehet ilyen ökörséget kérdezni? Ez kb. olyan kérdés mint:"Jó-e levegőt venni?"
2012. okt. 8. 00:33
 5/11 A kérdező kommentje:

2. Azt írtam, hogy majdnem semmire nem tudom használni ;) nyilván érdekesség az önéletrajzomban, de ha csak nem észt céghez akarok menni dolgozni, akkor nem olyan hasznos.

3. Azért kérdeztem, amit fent is írtam, mert körülöttem mindenki hülyeségnek tartja, meg időpazarlásnak, vagy ha már nyelvet tanulok, akkor tanuljak olyat, amit többen beszélnek a világon 1 milliónál (észt) és nagyobb eséllyel veszem hasznát valaha.

2012. okt. 8. 00:49
 6/11 VVMMvvmm válasza:
100%
Ok akkor mi abban a rossz ha tudsz idegen nyelven olvasni,beszélni? Nem tudom elképzelni.
2012. okt. 8. 00:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Angolul illik tudni, utána azt amit szeretsz, különben elfelejted, mivel nem használod, nem nézel filmet, nem beszélgetsz olyan nemzetiségivel stb. Angol után akár lehet albán, észt, lett, bármi. Még latin sem rossz, holtabb nyelvet azért ne. Észt nekem is szimpi, ráadásul Eu nyelv, nem is oly bizar. Ismerősöm acholi(Uganda északi részén beszélt nyelv) nyelven beszél, az bizarabb az észtnél :)Persze lehet papolni, hogy németet, franciát, de ha unod és rühelled, akor nem akarásnak nyőgés a vége.
2012. okt. 8. 00:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Maximum az ciki, ha fiatal vagy és diplomád miatt megkérdezik, hogy milyen nyelvből van nyelvvizsgád, erre válasz, hogy csak lovári és eszperantóból. Észt is többet ér.
2012. okt. 8. 00:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy dilis, én is ilyen vagyok. Angolul, franciául és spanyolul tanulok, de ezen kívül még az olaszt, a görögöt és a svédet akarom megtanulni, bár nekem is mondták már, hogy minek ennyit. De ha tudsz nyelvet, lehet az bantu, szingaléz, kreol vagy fang, csak előnyöd származhat belőle. Ha ehhez van érdeklődésed, készséged, használd ki! Jobb, mintha például fizikát tanulnál kényszerből éjjel-nappal, miközben az legkevésbé sem érdekel. Főleg, nekem suliban is mindig azt mondták a tanárok, hogy az a legfontosabb, hogy nyelveket tanuljunk, nem az, hogy mindenből zsenik legyünk. Az észt, az meg különösen jó, mivel nem világnyelv, és vannak munkahelyek, ahol előnynek számít, ha valaki ritkább nyelvet beszél.
2012. okt. 8. 01:07
 10/11 webnyelv ***** válasza:
100%

Ha már hármat beszélsz folyékonyan, utána szinte mindegy, mit tanulsz.

Mondjuk angol mellett a német hasznos nagyon. A helyedben én angol és német után hollandot tanulnék, mert nagyon hasonlít a németre, utána meg pl. svédet, dánt, mert angol, német, holland után azok könnyűek és így egész jó kis képet kaphatsz a germán nyelvekről, hasonlóságukról.

Szóval szerintem rokon nyelveket tanulni izgalmasabb, mert sok hasonlóságot felfedez köztük az ember. Észt mellé esetleg a finnt ajánlanám, izgalmas felfedezni a sok hasonlóságot.

Amúgy nem gáz, ha szeretsz nyelveket tanulni. Mondjuk rám is furcsán nézhettek, amikor olasz, francia, spanyol mellett a portugállal is kezdtem foglalkozni. :D

2012. okt. 8. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!