Az gáz, ha szeretek nyelveket tanulni?
3 idegen nyelven már beszélek folyékonyan, legjobban persze angolul tudok.
Most meguntam a "fontos" nyugati nyelveket és észtül kezdtem tanulni, mert nagyon tetszik és imádom. Utána még van pár nyelv, amit szívesen elsajátítanék.
A gondom csak az, hogy mindenki dilisnek tart a környezetemben, forgatják a szemüket, hogy "minek azt? nem elég az angol?". Én tisztában vagyok vele, hogy majdnem semmire sem fogom tudni használni az észtet, de szeretem és olyan nyelv már nincs, ami "fontos" lenne a jövőm szempontjából, szóval most már csak mókából tanulok bármit is, a magam szórakoztatására. Tényleg dilis lennék?
2. Azt írtam, hogy majdnem semmire nem tudom használni ;) nyilván érdekesség az önéletrajzomban, de ha csak nem észt céghez akarok menni dolgozni, akkor nem olyan hasznos.
3. Azért kérdeztem, amit fent is írtam, mert körülöttem mindenki hülyeségnek tartja, meg időpazarlásnak, vagy ha már nyelvet tanulok, akkor tanuljak olyat, amit többen beszélnek a világon 1 milliónál (észt) és nagyobb eséllyel veszem hasznát valaha.
Ha már hármat beszélsz folyékonyan, utána szinte mindegy, mit tanulsz.
Mondjuk angol mellett a német hasznos nagyon. A helyedben én angol és német után hollandot tanulnék, mert nagyon hasonlít a németre, utána meg pl. svédet, dánt, mert angol, német, holland után azok könnyűek és így egész jó kis képet kaphatsz a germán nyelvekről, hasonlóságukról.
Szóval szerintem rokon nyelveket tanulni izgalmasabb, mert sok hasonlóságot felfedez köztük az ember. Észt mellé esetleg a finnt ajánlanám, izgalmas felfedezni a sok hasonlóságot.
Amúgy nem gáz, ha szeretsz nyelveket tanulni. Mondjuk rám is furcsán nézhettek, amikor olasz, francia, spanyol mellett a portugállal is kezdtem foglalkozni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!