Van olyan, hogy az ember nem tud nyelveket megtanulni sehogy sem?
nincs veled semmi gond, egyszerű a válasz (bár ezt te is leírtad): "Naponta kb. 2-3 mondatot beszélek németül."
hiányzik a rutin. ha ilyet keveset beszélsz naponta, akk nem csoda h szóban gyenge vagy. beszélj sokkal többet.
Többet kell gyakorolni. Mondjuk, ha jelenleg sokat játszol magyarul vagy netán angolul, akkor kezdj el helyette németül játszani
Őszintén szólva, ugyanígy éreztem a némettel kapcsolatban. Tanórákon nyelvtant mindig tudtam, szavakat is megtudtam tanulni, dolgozataimra, szóbeli feleleteimre legrosszabb esetben 3-as kaptam. Ennek ellenére tudtam, hogy ha ember elkezdene velem beszélgetni németül, meg se tudtam volna szólalni.
Gimnáziumban, csak néztem és vártam, hogy vége legyen a német cd hallgatásoknak, mivel egy kukkot nem értettem belőlük.
Közben pedig hiába nem tanultam angolt, az évek alatt muszáj volt kiszótároznom (főként online játékok miatt), hogy csak ugyan mit is jelent ez-meg-az, meg-amaz.
Egy-két éve eljutottam arra a szintre, hogy német nyelvtant tudtam, de még csak le se tudtam volna fordítani egy váratlan német mondatot, amire nem készültem fel. Ennek ellenére vicces volt, hogy angolul (nyelvtan tudása nélkül) szinte mindig hibátlanul fordítottam angolról-magyarra és viszonylag, alap dolgokat eltudtam magyarázni angolul írásban, hogy mit is akarok. (Most, hogy egy hónapja elkezdtem az angol nyelvtant tanulni, pedig még könnyebb oda-vissza fordítani)
Szóval tényleg gyakorlás kérdése az egész. Valószínűleg, ha most interneten német nyelvű oldalakra járnék/játszanák, akkor megtudnám tanulni egy idő után.
De őszintén szólva a sikertelenség megutáltatta velem a német nyelvet és semmi kedvem nincs hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!