Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van olyan, hogy az ember nem...

Van olyan, hogy az ember nem tud nyelveket megtanulni sehogy sem?

Figyelt kérdés
Egyetemet végeztem, nehéz szakot, nem vagyok egy buta ember. De mégsem megy az angol, se a német. Au pair vagyok Münchenben (Németország) már majdnem 10 hónapja és még mindig nem megy a német. Igaz, egy magyar-német olasz családnál vagyok. Naponta kb. 2-3 mondatot beszélek németül. De ezenkívül tévézek németül napi szinten, olvasok és levelezek is németekkel. A nyelvtani része nagyon jól megy, illetve írásban is elég jó vagyok, de szóban...Néha úgy érzem, hogy egyszerűen nekem nincs nyelvérzékem, a nyelvekhez hülye vagyok és kész. Van ilyen? Van, hogy valaki akárhogy is próbálja nem tud nyelvet tanulni? Pedig manapság már alapszint, hogy beszélj 2-3 nyelvet. Mi lesz így velem? El vagyok keseredve.
2012. okt. 6. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:

nincs veled semmi gond, egyszerű a válasz (bár ezt te is leírtad): "Naponta kb. 2-3 mondatot beszélek németül."

hiányzik a rutin. ha ilyet keveset beszélsz naponta, akk nem csoda h szóban gyenge vagy. beszélj sokkal többet.

2012. okt. 6. 17:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. A magyart meg tudtad tanulni? Na látod. Pedig az is egy nehéz nyelv. Inkább arról van szó, hogy te magadnak állítottál fel egy belső gátat, amit nem tudsz áttörni. Más szóval bebeszéled magadnak, hogy nem megy, nincs nyelvérzéked, de ilyen nincs.
2012. okt. 6. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy nem tud megtanulni idegen nyelveket, csak olyan, hogy sokkal lassabban mint az átlag. Gyakorolj többet szóban és lassacskán menni fog. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, fogadd el. A 2-3 idegen nyelv pedig nagyon nem alap, a többség Magyarországon még egyet sem beszél, nem hogy kettőt..
2012. okt. 6. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen reménytelen eset nincs, bár van olyan tanulási zavar, ami megnehezíti bizonyos nyelvek megtanulását. Neked is lehet nyelvvizsgád talán tizenöt évvel a német elkezdése után.Javaslom, hogy az angol-német páros mellett kezdj el egy szintetikus nyelvet, például az oroszt; lehet, hogy sikerélmény lesz.
2012. okt. 6. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Többet kell gyakorolni. Mondjuk, ha jelenleg sokat játszol magyarul vagy netán angolul, akkor kezdj el helyette németül játszani

Őszintén szólva, ugyanígy éreztem a némettel kapcsolatban. Tanórákon nyelvtant mindig tudtam, szavakat is megtudtam tanulni, dolgozataimra, szóbeli feleleteimre legrosszabb esetben 3-as kaptam. Ennek ellenére tudtam, hogy ha ember elkezdene velem beszélgetni németül, meg se tudtam volna szólalni.

Gimnáziumban, csak néztem és vártam, hogy vége legyen a német cd hallgatásoknak, mivel egy kukkot nem értettem belőlük.

Közben pedig hiába nem tanultam angolt, az évek alatt muszáj volt kiszótároznom (főként online játékok miatt), hogy csak ugyan mit is jelent ez-meg-az, meg-amaz.

Egy-két éve eljutottam arra a szintre, hogy német nyelvtant tudtam, de még csak le se tudtam volna fordítani egy váratlan német mondatot, amire nem készültem fel. Ennek ellenére vicces volt, hogy angolul (nyelvtan tudása nélkül) szinte mindig hibátlanul fordítottam angolról-magyarra és viszonylag, alap dolgokat eltudtam magyarázni angolul írásban, hogy mit is akarok. (Most, hogy egy hónapja elkezdtem az angol nyelvtant tanulni, pedig még könnyebb oda-vissza fordítani)

Szóval tényleg gyakorlás kérdése az egész. Valószínűleg, ha most interneten német nyelvű oldalakra járnék/játszanák, akkor megtudnám tanulni egy idő után.

De őszintén szólva a sikertelenség megutáltatta velem a német nyelvet és semmi kedvem nincs hozzá.

2012. okt. 6. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!