Most vok 3-as gimnazista, és hamarosan el kell dönteni, hol szeretnék továbbtanulni. Nagyon szeretek nyelveket tanulni és A különböző kultúrák, etnikumok helyzete is foglalkoztat, ezért gondoltam a kulturális antropológia szakra. Ti mit tudtok róla?
turimzus és romanisztika is érdekel
Vagy van más ötletetek?
En is bolcsesz vagyok, es azt javaslom, hogy csak azert, mert a fama szerint nem lehet belole megelni, ne partolj el attol, ami erdekel! Ha valami erdekel, es abban az egyetemi kepzesen tul is elmerulsz (kutatasok, publikacio, stb.), valamint csinalsz egy PhD-t, sosem leszel munkanelkuli (tapasztalat). De ehhez persze az kell, hogy erdekeljen az, amit tanulsz.
Szerintem a nyelvszakok idealisak lennenek neked, mert nemcsak az adott nyelvet sajatitod el magas szinten, hanem az orszag kulturajat, tortenelmet is megismered. Utana donthetsz, hogy tanar leszel, vagy fordito-tolmacs (utobbi eleg jol keres, foleg ha valami kevesbe gyakori nyelvet tanulsz). Ha PhD-zel, egyetemi tanar is lehetsz.
Szia!
Én idén érettségizem, turizmus- vendéglátásra jelentkeztem. Tulajdonképpen rossz érettségit semmiből sem írtam, viszont csak az idegen nyelvek, amelyekhez igazán értek. Turizmus- vend.látáson viszont (gondolom azt te is tudod, hogy gazdasági szak) sok olyan tantárgy van, ami a matekhoz kapcsolódik (ezek 2 féléves, alapozó tantárgyak). Amúgy az ott kapott diplomában az áll, hogy közgazdász turizmus- vendéglátás alapszakon. Szóval, ha a matek nem fekszik annyira, akkor ezt hanyagold. Én magam is kíváncsi leszek, hogy hogy állom meg a helyemet. Ha nem megy, nekiállok tökéletesíteni a francia tudásomat, és felvételizek romanisztikára (francia szakirány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!