Megtudná bárki "tanulni" a brit akcentust?
Figyelt kérdés
Pl. ha kikoltoznek Angliaba ,akkor hosszu tavon ralehetne erezni ?
Ugy erzem hogy egy akcentus se menne ,neha felolvasok valamit es visszajatszom de az nagyon gaz.
2012. szept. 29. 14:46
1/5 anonim válasza:
A brit akcentrusra általában nem nehéz ráérezni. Rendszerint hetek, vagy hónapok kérdése a legtöbb embernek, de olyan is van, akinek sehogy se megy; valaki meg nem fogallkozik ilyennel.
2/5 anonim válasza:
Most ne is haragudj, de azért brit akcentus, mert a britek úgy beszélik az angolt. Ha kint élsz pár évtizedet, talán te is hasonlóan fogsz beszélni, de alapvetően a saját anyanyelvedből eredő beszédformát nem lehet levetkőzni. Őket meg szerintem pont nem izgatja, hogy brit akcentussal beszélj. Kommunikálj szépen, érthetően és kész. Nem kell ezen ennyit agyalni.
3/5 anonim válasza:
Meg lehet. Én két évet éltem kint, és olyan szintre sikerült hozni, hogy a végén már megkérdezték, hogy helyi vagyok-e. De nekem jó a hallásom, annyira, hogy később az standard amerikait is elsajátítottam.
De ne agyalj ezen, nem az akcentus a lényeg, hanem az intonáció. Vannak olyan szakemberek, akik 20-30 éve oktatnak egyetemen, és még mindig erős dialektussal beszélnek. Nem lesz ettől senki se több se kevesebb.
4/5 A kérdező kommentje:
nem is az csak nagyon tetszik :P
2012. szept. 29. 18:57
5/5 anonim válasza:
Ott van pl. Tellet Ede, vagy Neumann János. Őnekik sikerült levetkőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!