Hogyan tudom megkülönböztetni a brit angol akcentust az amerikaitól?
Van néhány brit és néhány amerikai internetes ismerősöm,de velük ugye szóban nem beszélek. Ausztrál akcentust hanyagoljuk, engem az érdekelne, miből fogok rájönni, ha hallok egy embert beszélni, hogy neki most angol akcentusa van. Egy dolgot tudok: a szó végi "r" betűt nem ejtik.
Még mi az ismertető jele?
az angol sokkal affektálóbb, finomkodóbb, éneklősebb. az amerikaiak úgy beszélnek, mintha mindig rágógumi lenne a szájukban, és mintha a gégéjüket kicsit hátrafeszítenék beszéd közben.
a többi ott van a wikipediában :)
09:11
Ez szubjektív, én sokkal jobban értem az amerikait, mint a brit angolt, és ismerőseim is így vannak vele.
Talán azért, mert az amerikai kiejtést jobban tükrözi a helyesírás, így aki vizuális típus, könnyebben eljut a hallott szótól az írásképig, és ha már látja maga előtt a leírt szót, beugrik neki a jelentése.
Sok embert megtréfál a brit azzal, hogy a leírt r-et nem mindig ejti ki, viszont gyakran ott is ejt r-et kötőhangként, ahol írásban nem is jelzi, pl. "I saw [r] it".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!