Mennyire nehéz az olasz nyelv? Mennyi idő alatt lehet megtanulni?
Intenzív tanulással és jó érzékkel 1hónap!
Egy barátomnak legalábbis sikerül, fogadásból de megcsinálta a középfokút 1hónap alatt. Mondjuk azóta már egyetemi tanár lett dehát, hátha neked is összejön 1hónap alatt.
Hát, a névszóragozás nem nehéz, van hímnem és nőnem, semleges nincs, és az esetek 90%-ánál ki lehet következtetni a főnevek nemét a végződés alapján. Kicsit sokféle alakja van a névelőnek, ami eleinte bonyolult lehet.
Az igeragozás bonyolultabb, 8 igeidő van kijelentő módban, van külön múlt idő a múltban folyamatosan végbemenő, szokásos, ismétlődő cselekvések kifejezésére, és van előidejűséget kifejező múlt és jövő idő is, meg irodalmi múlt (beszédben ritka) és ennek is előidejű párja. Kötőmód is van, aminek használata kissé nehéz. Sok az igerag és a rendhagyó ige.
A kiejtés nem nehéz.
Összességében szerintem nem nehéz nyelv.
Az a vicces, pár napja majdnem ugyanezt írtam le arra a kérdésre, hogy nehéz-e a portugál nyelv. :D
Ja, és 1 év alatt szerintem is meg lehet tanulni, főleg ha már angolul tud az ember, nem kell újra megérteni mi az a múltban szokásos, ismétlődő cselekvés meg ilyesmik, és sok hasonló szó is lesz, mert az angolban és az olaszban is sok a latin eredetű szó.
Bár hozzászokni az olaszhoz eltart egy kis ideig, tehát a sok igeraghoz, meg hogy a személyes névmást nem teszik ki sokszor, és hogy nemben és számban egyeztetni kell a mellékneveket, ez eleinte furcsa lesz az angol és német után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!