Gimnáziumi idegennyelv-szakkör kiválthatja-e a kötelező 2. nyelvet?
Tizedikes vagyok, angolt (8 éve) és franciát (1 éve) tanulok kötelezően és mellette olaszt iskolán kívül. Idén indul a sulinkban német szakkör, amire szeretnék járni, de tudom magamról, hogy 4 nyelv már gondot okozna.
Van-e rá mód, hogy a német szakkör valamiképpen helyettesítse a franciát, hogy arra ne kelljen bejárnom?!
A válaszokat előre is köszönöm
Az iskolában kéne ezt megkérdezned. Szakkörön ugye nem adnak jegyet, de nem sokból állna a tanárnak osztályoznia is, bár lehet, hogy a követelmény elmaradna a "rendes" követelménytől.
De nem próbálod meg a 4 nyelvet egyszerre? Ha meg nagyon nem megy, akkor abbahagyod valamelyiket. Még ha olasz is és spanyol is lenne, mondanám, inkább ne, mert nagyon könnyű összekeverni, de ezek a nyelvek mehetnek egyszerre ebből a szempontból. Sőt, mivel már tanultál más nyelveket is, a német kicsit könnyebben is menne.
az a baj, hogy hárommal is nehezen boldogulok. A franciát szívesen leadnám, mert nem áll hozzám túl közel és többször annyi idő kell a megtanulására, mint az angolra vagy az olaszra. A németet pedig egyszerűen szeretem, úgyhogy még élvezném is, hogy tanulhatok.
mindenesetre köszönöm a választ!
Ha németet, mint tantárgyat nem oktatnak, akkor nem tudsz mit csinálni sajnos.
Gondolom, csak ez volt a választék, amikor választani kellett nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!