Ki melyik német nyelvvizsgát tette már le? Tudnátok egy nemezetközileg elfogadott vizsgát ajánlani?
Én Kitex idegenforgalmi szaknyelvi vizsgát tettem, szerintem piszok egyszerű! Ez nem általános, hanem szakmai.
Nemzetközileg elfogadott a Goethe, ÖSD, TELC, Ecl, DSD, TestDAF... Nekem az ÖSD a legszimpibb, ez osztrák vizsga. Németországban a DSD, TestDAF és a Goethe a valami. TELC, ECL hiába nemzetközi, nem igazán ismerik.
én TELCen meg ÖSD-én voltam :)
a telces nyelvvizsgám sokadjára nem sikerült legtöbbször 1-2 pont híján, mivel a szóbelim már elsőre sikerült, ezért görcsösen ragaszkodtam ahhoz, h megcsináljam a írásbeli részét is, miután egy csomó pénzt ott hagytam azután találtam rá az ÖSD-re
és láss csodát az elsőre sikerült:) a vizsgán mindenki kedves volt, nem kellett a szóbelinél 4 órát várnom és az is jó, h tanárral kell beszélned
nekem ezek a tapasztalataim :) sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!