Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német idézet? (Túl rövid a...

Német idézet? (Túl rövid a kérdés )

Figyelt kérdés
Sziasztok szeretnék valami vicces Német idézetet. Mert a Német füzet elejébe kell írni egyet. Lehetőleg ne úgy legyen vicces hogy pl.: "Sz*pd le a kecsét" meg ilyenek. Köszi. XD :)

2012. szept. 8. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
"Es gibt immer zwei verschiedene Meinungen: Meine und die falsche."
2012. szept. 8. 19:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. És ez mit jelent ? Mert a google fordító ezt adta ki. : "Két különböző véleményeket. Erre, és a rossz"
2012. szept. 8. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Hanyadikos vagy?

Írd le magyarul mit szeretnél, segítünk lefordítani...

A "német" szó melléknév, tehát kisbetűvel kell írni!! :)

"Es gibt immer zwei verschiedene Meinungen: Meine und die falsche." = Mindig két különböző vélemény van: az enyém és a hibás/rossz. (magyarán az a jó amit én gondolok :D)

Szeritem tök jó! Gratulálok a kitalálójának! :)

2012. szept. 8. 20:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Magyarról fordítottam németre...:)) "Mindig két különbözö vélemény létezik: az enyém és a hibás.
2012. szept. 8. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem van két kedvenc idézetem, csak hát egyik sem vicces.

Vagy ki tudja.

Dinge sind unendlich: das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher...

~ Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság - bár az elsőben nem vagyok annyira biztos. /Einstein/

Zwei Dinge sollen Kinder von ihren Eltern bekommen: Flügel und Wurzeln.

~ A gyerekeknek a szüleiktől két dolgot kellene kapniuk: szárnyakat és gyökereket.

És még egy, ez pedig a német nyelvkönyvemnek az elején van:

Die Welt ist eine Brücke, bleib darauf nicht stehen!

A világ egy híd, ne állj meg rajta!

2012. szept. 8. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!