Megéri leérettségézni angolból?
Szerintem igen. Oké, még nem vagyok jártas a témában, és bocsi, hogy nem válaszolok tutira, de az plusz pontot ad, nem?
Bocs az offért, de nem tudom, hogy a nyelvvizsga és érettségi egyre megy e. Szerintem nem, mert unokatesóm vagy két éve nyelvvizsgázott németbõl középfokon,most meg német felsõfokú érettségire készül....
Felsőfokú érettségi nincs.
Egyébként, ha a francia érettségid jobb lenne, mint az angol, akkor nem kell, vagy nem éri meg angolból érettségizned.
Érdemes mindkét nyelvből érettségizni, és akkor más választható érettségi tárgyat nem kell tanulgatni helyette.
Én is ezt csináltam, a nyelvek jól mennek, két nyelvből érettségiztem, alig kellett rá készülni, és nem kellett így vmi gagyi választható tárgyból érettségiznem, amiből éjjel-nappal magolhattam volna a logikát nélkülöző konkrétumokat, amit érettségi után úgyis elfelejtek.
Igaz, ez már régen volt, most már nem tudom, hogy van ez a választható érettségi tárgy dolog.
Viszont ugyanabból a nyelvből nyelvvizsgáért és érettségiért nem adnak mindkettőért plusz pontot.
5. Természetesen függ ettől is, erről nem írt a kérdező. Orvosira valószínű biológiából, fizikából vagy kémiából érettségizne.
Amúgy abból a nyelvből érettségizz, amelyik jobban megy, jobban tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!