Hogy juthatnék el felsőfokra (C1) angolból?
rengeteg olvasás (mindent: newsweek, national geographic, szépirodalom innen ingyen dögivel: [link]
filmnézés (bármi, ami érdekel, régi filmek, újak, dokumentumfilmek, rövidfilmek, youtube-on is van rengeteg, pl
http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc
a differenciálműről, de jöhet bármi!!!)
beszélgetni, amennyit csak tudsz, skype-on, élőben, amire van lehetőséged, lehetőség szerint anyanyelvivel, bár megjegyezném, hogy veled kb azonos szinten levőtől is rengeteget lehet tanulni, igen hamar észreveszed a hibáit, és okos ember a máséból tanul...
a writing szerintem a legkönnyebb, sample writing-ot minden műfajhoz találni, jól be kell gyakorolni őket,egy csomó gyakori szófordulatot talonban tartani (meg persze nem árt a szókincs sem, méghozzá rendszerezve, hogy bármikor tudd egy phrasal verb formális párját: pl deal with - tackle, ilyenekre gondoltam, de ne csak informális-formális párokat, hanem szinonímákat is...)
sok grammar practice-t találsz online is (megspórolhatsz egy csomó pénzt, régen erre nem nagyon volt mód :-()
(michael vince-t én nagyon bírtam!!!)
ajánlom még:
Thomson-Martinet: A Practical English Grammar (book) +
Exercises 1-2
ez szintén letölthető (rengeteg fent van, most nincs időm bíbelődni vele, hogy melyik a ténylegesen letötlhető, de ha kell átküldöm...)
Michael Swan: Practical English Usage
ez úgyszintén
és ajánlom a BC honlapját:
prepare menüpontot... nagyon fontos, ha ilyen tesztet szeretnél, magávan a teszt formátumával, az időkorlátokkal mér rutinod legyen, az félsiker!!! Tapasztalat: hiába tudsz mindent és vagy 100% profi, ha először találkozol egy feladattípussal, nagyon gáz. Kevesebb tudással is több esélyed van rutinnal a hátad mögött :-)
Listeninghez gyakorolni (listening practice testeket találsz a neten sokat, +naponta rutinként elllo.org-ról, itt vannak az advanced passage-k:
ha első hallásra gáz, akkor lépj egy szintet vissza, hamar bele fogsz rázódni!)
Biztos vannak az általam ajánlottaknál jobb könyvek/weblapok is, én ezekkal készültem (+Masterclass advanced+proficiency, CPE-t tettem...)
Ha már ilyen szinten vagy, szerintem felesleges a tanár, magadtól is boldogulsz (writing-jaidat kell ellenőríztetned + topic discussion-höz nem árt segítség, de ez csak pár óra, ha már a "küszöbön" állsz!!!)
Speaking-hez nem árt tudni jó kis "turn taking" kifejezéseket, sokat találni "conversation and turn taking "alatt (szóbelin a discussion közben nagyon nézik, hogy mennyire tudod dobni illetve elkapni a labdát...)
Hirtelen ezek jutottak eszembe, remélem lesz, amit fogsz tudni használni belőle...
slow clap actually , én még a camridge esol-hoz
[link] ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!