Ezt meg tudná nekem valaki magyarázni?
Hát nem tudom...mondjuk azóta találkoztam még egy két érdekes esettel.
1. I deeply respect the professor. A deeply-nek mint határozónak nem az ige után kellene lennie?
2. A listen szócskát to+infinitive-el használja...én eddig úgy tudtam, hogy azzal nem használunk to-t...
A segítséget egyébként köszönöm hozzászóló... :)
1. I deeply respect the professor. A deeply-nek mint határozónak nem az ige után kellene lennie?
Itt nyomatékosít vele azzal, hogy az ige elé teszi.
2. A listen szócskát to+infinitive-el használja...én eddig úgy tudtam, hogy azzal nem használunk to-t...
Ha arra gondolsz, hogy listening to music pl, akkor helyes. (nem vagyok már tisztában a pontos nyelvtani megnevezésekkel, elég régen tanultam, viszont kint éltem 6 évet, én már a beszélt nyelvet tudom, nem a nyelvtanilag helyeset) :) De sztem ahogy írom, az helyes nyelvtanilag is.
J. always criticizes his colleagues. - semleges érzelmi töltésű, sima ténymegállapítás
J. is always criticizing his colleagues. - negatív érzelmi töltete vagyon, fejemet csóválva, elítélőn mondom, hogy ez a jenő, ez a jenő, folyton csak a kollégákat szekálja, az piszok!
üdv
:)
Ha egyszerű jelenben van, az szimplán azt jelenti, hogy szokta a kollégáit kritizálni. Csak egy megjegyzés.
De így: Jenő is always criticizing his colleagues.---->így azt jelenti, hogy állandóan/folyton folyvást kritizálja a kollégáit (ami már zavaró, idegesítő).
"Jenő is always ctirizing his colleagues." - ennek a formailag folyamatos formának nincs olyan sok köze a folyamatos tevékenységhes. Tuljdonképpen csak annyit jelent, hogy "folyton" kritizál, és gyakran van az ige előtt always, all the time, constantly, érzelmi töltet is van benne, pl. hogy a "fene egye meg".
Néhány további példa erre a használatra:
They are always playing hopscotch. They are often arguing. The conductor is always slowing down before getting on the tram. Why are you seeing Uncle Sam so often?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!