Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket válasszam: szlovák,...

Melyiket válasszam: szlovák, spanyol, német?

Figyelt kérdés
Hobbi céljából szeretném valamelyiket tanulni. A szlovák azért lenne jó, mert hozzám nagyon közel van. A német is nagyon hasznos (4 évig tanultam gimiben). A spanyol meg csak tetszik.

2012. aug. 27. 11:08
 1/5 webnyelv ***** válasza:
100%

Ha hobbi céljából akarod tanulni valamelyiket, akkor azt válaszd, ami a legjobban tetszik. Ha a célszerűség a szempont, akkor a német, ami azért is jó lenne, mert már tanultad.

A szlovákban és a németben nincs sok igeidő, de a névszóragozás eléggé gazdag. A spanyolban névszóragozás szinte nincs, de sok az igeidő és az igerag.

2012. aug. 27. 11:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szinte mindenben egyetértek az előttem szólóval. Válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik. Ha nem tudod eldönteni, melyik tetszik a legjobban, akkor azt, amelyik számodra a leghasznosabb. A spanyol valóban szép, de sajnos nem tudsz vele Magyarországon mit kezdeni – legfeljebb megértenéd az ilyen nyelvű dalokat.
2012. aug. 27. 19:07
 3/5 anonim válasza:

Hát a szlovákot kevesen beszélik,úgyhogy szerintem ne ezt a nyelvet (kivéve ha ott akarsz majd elhelyezkedni). A németet többen beszélik, de én a spanyolt választanám.

Azért mert ez a 3. világnyelv (1. kínai, 2. angol). De különben szerintem is gyönyörű. De dönts te! A német is hasznos!

2012. aug. 28. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
En imadom a szlav nyelveket. Elhallgatnam egesz nap. Es szamomra a legszebb szlav nyelvek a cseh es a szlovak. Ugyhogy en szlovakul tanulnek. Amugy rengeteg hasznod lenne vele, mert a szlav nyelvek beszeloi nagyon jol megertik egymast. Tehat ha tudsz szlovakul, nem vagy elveszve se Szlovakiaban se Csehorszagban se Szloveniaban se Montenegroban se Ukrajnaban se Lengyelorszagban se Bulgariaban.. Es meg sorolhatnam... Raadasul nem sokan tanulnak szlovakul. Ezzel kulonleges lenn. No de nem akarlak rabeszelni. Ez a sajat velemenyem . Gyonyoru a szlovak nyelv. :)
2012. aug. 29. 01:48
 5/5 anonim válasza:
Nézhettek hülyének, de én úgy választottam hobbi nyelvet, hogy mennyire szimpatikus az adott ország fővárosának a tömegközlekedése. Nekem ez alapján sem a spanyol, sem a német nem tetszett, mert túl modern. Én a szlovák mellett döntöttem. Érdekes, hogy én is e három nyelvek közül szerettem volna hobbi nyelvet választani. Barátom tanít jelenleg napi 2-3 órát. Nemrég kezdtem el, de már útba tudok igazítani egy szlovák embert Magyarországon ha kellene.
2012. aug. 29. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!