Moravia kérdése:
A SPANYOL nyelv mennyire egyszerű, mennyire lehet gyorsan tanulni, érdemes-e hobbinyelvnek választani?
Figyelt kérdés
Az egyetem lehetőséget ad arra, hogy elkezdhessem a spanyolt, és élek is vele, csupán a hozzáértő vélemények érdekelnének. Sok foglalkozást igényel-e vagy a nyelvérzékkel megáldott emberekre ragad ez a nyelv? Előre is köszönöm a válaszotokat! :)2012. aug. 25. 14:32
1/4 anonim válasza:
Fél évet én is jártam totál kezdő spanyolra. Előtte már tanultam angolt és franciát, így nem okoztak nagyon nehézséget az alapok, van egyfajta logikája, rá kell érezni, szerintem nem nehéz.
2/4 anonim válasza:
Nem nehéz, de nem is könnyű. Kezdetben mindenképpen nehezebb az angolnál, mert van a szavaknak neme (főneveknél hímnem és nőnem, névmásoknál, névelőnél semlegesnem is), az igét szám, személy és mód szerint ragozzák, van egy ún. kötőmód, ami a magyarban és az angolban nincs, a személyes névmásokat szintén ragozzák.
Ha tanultál már valamilyen újlatin nyelvet vagy latint, esetleg németet, akkor könnyű lesz, de ha csak angolt tanultál, akkor kezdetben elég nehéz.
3/4 anonim válasza:
A második válaszolóhoz csatlakozom, ha csak angolt tanultál eddig, akkor nehéz. Relatíve.
Viszont sok-sok szó ismerős lesz angolból. (:
4/4 anonim válasza:
"Viszont sok-sok szó ismerős lesz angolból"
Igen, mert az angolban is rengeteg latin eredetű jövevényszó van a francián keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!