Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia kérdések? (bővebb lent)

Francia kérdések? (bővebb lent)

Figyelt kérdés

Suliba lesz majd francia,ott fogom tanulni de már elkezdtem egyedül itthon.Lenne segítség de jobb egyedül.

És szeretnék igazi francia kiejtést.De ha tényleg nagyon franciás lesz akkor nem nevetnek majd ki?

Mellesleg hol találhatok segítőkész franciákat?Livemochán próbálkoztam de nem sok segítőkésszel futottam össze.

2012. aug. 24. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez nem segítőkészség kérdése!

Te nem beszélsz egykukkot sem franciául és elvárnád hogy naponta akár órákat töltsenek a kiejtésed begyakoroltatásán NULLÁRÓL??

És ugye angolból állsz olyan profi szinten hogy azon el tudja magyarázni hogy változtass a hangszíneden, a nyelved tartásán, hogyan rakd a szájpadlásodra stb???

Majd akkor találsz segítőkész franciákat ha valamennyire már tudsz beszélni a nyelven és látható hogy nem egy kis pillanatnyi fellángolás(mert szerintem csak...)!

2012. aug. 25. 06:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Mellesleg lehet hogy félreértettél.Nem úgy gondoltam hogy akikkel eddig beszéltem nem segítettek(amúgy nem mindegyik,de most nem részletezem).De nem is azt gondoltam hogy minden nap óránként-.-

Hanem ha mondjuk elakadnék vagy valami,vagy ha a tanár is annyira ne lenne jó,akkor is kérhettem volna segítséget meg ilyenek.De nyilván nem csüngnék rajtuk minden nap.

de azért köszi a válaszod.:/

2012. aug. 25. 09:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Még csak egyet kérek:Az angoltudásomat please ne kritizáljátok,mert állítólag nagyon jó(én inkább csak azt mondanám hogy ,,elég jó").
2012. aug. 25. 09:58
 4/7 anonim válasza:
te franciaorszàgban élsz?? ha igen akkor irj üzit én is kint élek ha gondolod akkor összefuthatnànk, én sekitenék neked:)
2012. aug. 31. 16:08
 5/7 anonim válasza:

(elözö voltam)

egyénként nekem föleg az segitett a kiejtésben hogy sokat néztem filmet franciàul! nembaj ha nemérted, elösször én se értettem csak azért néztem hogy halljam a kiejtést,esetleg ha még annyira alapon vagy hogy semmit nem értessz belöle vagy csak nagyon keveset akkor feliratosan nézt

2012. aug. 31. 16:11
 6/7 anonim válasza:
Szia! :) Én hét éve tanulok franciát, és szerintem nem kell ahhoz egy francia nemzetiségű emerhez menned, hogy igazi kiejtésed legyen ;)
2012. szept. 2. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 10 éve tanulom a Franciát, és szerintem sincs szükség kifejezetten egy Francia nemzetiségű személyre. Majd inkább akkor, amikor beszéled már egy jó pár éve, és tudtok miről dumálni. ;)

Egyébként meg valószínűleg a tanár azért annyira lesz jó, hogy a kiejtést megtanítja. Meg ez a filmnézős ötlet is jó amúgy. Meg én még a zenét tudom ajánlani.. hallgass francia számokat/ chansonokat és avval is javul(hat) a kiejtésed. Meg neten is vannak ilyen oldalak/videók. Akár youtube-on is keresgélhetsz olyan cím alatt pl. hogy "francia kiejtés megtanulása" vagy ha nagyon echte franciát akarsz, akkor mondjuk "apprendre la prononciation française".

Sok sikert a tanuláshoz! ;)

2012. szept. 2. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!