Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelv: Az osztrák (pl....

Német nyelv: Az osztrák (pl. bécsi), vagy a bajor (pl. müncheni) német nyelv hasonlít jobban az iskolában tanult németre? Kérem, csak az válaszoljon, aki élt kint, vagy járt kint mindkét helyen, így pontos infóval tud szolgálni.

Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 23:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Már csak a tiroli nyelvjárás rosszabb
2014. jún. 26. 16:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Ja meg még a szász dialektus sem semmi (megérteni)

Annyira más a kiejtés

2014. jún. 26. 16:59
 13/14 anonim ***** válasza:
A kérdésre konkrétan válaszolva: nagy különbség nincsen, ugyanis mind Bajorország, mind Ausztria (Vorarlberg kivételével) a bajor nyelvjáráscsoporthoz tartozik. Nem véletlen, hogy az osztrákok a németek közül a bajorokat érzik magukhoz a legközelebbinek.
2020. márc. 1. 17:06
 14/14 anonim válasza:
Én erös alapszinten beszélem a németet.De,éltem és dolgoztam Münchenben kicsivel több mint 1 évet.Majd Bécsben és Grazban is dolgoztam kb. ugyan ennyi idöt.És szerintem Münchenben én jobban elboldogultam a kevés nyelvtudásommal,mint Ausztriában.Leginkább a Bécsi és Grazi nyelv hasonlitott számomra olyan kevert nyelvnek,mintha angol és német nyelv egyvelege lenne.
2023. jún. 1. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!