Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolhoz mennyi idő kell?

Angolhoz mennyi idő kell?

Figyelt kérdés
elég ostoba vagyok nyelvekből előre írom, hogy így válaszoljatok :) mennyi időre lenne szükségem naponta mondjuk 3-4 óra tanulással, hogy angolból középfokút tegyek, (ebből érettségiztem 10 éve)

2012. aug. 15. 18:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A válaszok többségében reális javaslatokat, becsléseket olvastam. Egy dolgot még vegyél figyelembe: Nagyon sokat számít a vizsgarutin. Ugyanis vizsgára menve mindenki izgul egy kicsit, de ha valaki sokat görcsöl, a legjobb tudás mellett is leblokkolhat. Ezért azt javaslom, hogy bármilyen módszert is választasz, körmölj sokat (írásbeli vizsga!) és beszélj, beszélj és beszélj, hallgass angol nyelvű szövegeket és ha egyedül vagy, olvass hangosan angol szövegeket. Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a vizsgán ne blokkolj le.
2012. aug. 15. 19:51
 22/24 anonim ***** válasza:
Nézz nagyon sok feliratos filmet, sorozatot, szerintem azokból lehet a legtöbbet tanulni, főleg szavakat. De ha már megvannak a nyelvtani alapok, akkor arra is jó, szokod, hogy mikor melyik igeidő, kifejezés kell. Szerintem egy középfok, intenzív tanulással összejöhet fél év alatt is, de ez személyfüggő. Ha ebből érettségiztél, akkor nem lehetsz annyira rossz. Hogy sikerült az érettségid? Szerintem nincs túl sok különbség a közép fokú nyelvvizsga és a középszintű érettségi között. Nekem közép szintű érettségim és felső fokú nyelvvizsgám van, de még ezek között sem volt eget verő differencia, legalábbis szerintem.
2012. aug. 15. 20:08
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Csináld meg az idei írásbeli angol érettségit otthon (fent vannak az anyagok neten), annak az értékelése elég jó támpont, hogy tudd hol tartasz. Ha 4-5 akkor két-három hónap is elég, ha kettes akkor 8-9 hónap minimum. Nem tart sokáig, két óra alatt megvan. Az íráskészség részt hagyd ki és anélkül számold ki hogy hány százalékos lett. Ha napi 3-4 órát akarsz tanulni, akkor ennyi belefér.

Arra vigyázz tanulásnál, hogy fél óra után jelentősen romlani kezd a koncentrációd. Sok kis pihenőt iktass közbe, és inkább tanulj 3 órát 5 óra alatt mint hogy belefásulva ülj egy helyben és amit erőlködve a fejedbe versz azt másnap reggelre el is felejtsd, vagy a légyzümmögés elterelje félpercenként a figyelmed.

A kitűzött időtartam kb 1/3át szenteld először a nyelvtannak és a rendhagyó igéknek, a többiben pedig tanuld azt amiben úgy érzed hogy fejlődnöd kell. A tanuláson kívül is olvasgass néha angol szöveget, hallgass könnyen érthető szövegű angol számokat. És ha egy angol szót látsz vagy hallasz vagy szimplán eszedbejut, és nem tudod a jelentését, akkor írd fel és nézz utána (akár a tanulás keretein belül). Sokat segít a szókincs fejlődésében. :)

Sok sikert. :)

2012. aug. 15. 20:24
 24/24 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 16. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!