Angolhoz mennyi idő kell?
köszi
az eddigi válaszokat menni fog a zöld kéz mindenkinek
ha tíz éve négyesre érettségiztél, olyan ostoba nem lehetsz, hanem a magyaroddal valami gond lehet, mert azt írod, senki sem segített, pedig én több hasznos választ is olvastam a hozzászólásokban
mennyi idő kell hozzá? visszakérdeznék? mennyire gondolod komolyan
napi 3-4 órával, ha azt komolyan veszed, nem csak tingli-tangli látszattanulásról van szó, nagyon messzire eljuthatsz akár fél év alatt is... és évekig mosogathatsz Londonban, akkor sem biztos, hogy megtanulsz - de nem a mosogatás lesz a hibás, hanem te
ha meg akarsz tanulni, akkor egy londoni csehó konyhájában is sikerülni fog, meg itthon, kis szobád magányában is, bár ez utóbbi valóban nem a legjobb a társalgás gyakorlására, de!
ott van a világháló - csevegési lehetőségek kifogyhatatlan tárháza - máris lehet gyakorolni, ha nincs alkalmad kiutazni
könyvek angol nyelven -- ha nincs rá pénzed (a mai könyvárak mellett ki vetne rád követ ezért), megint csak a hálón angol nyelvű könyvek tömkelege található
tévé és filmek - szintén angol nyelven
ha éppen nem tanulsz, akkor is menjen valami angol nyelvű csatorna háttérzajnak - rengeteget számít
és folytathatnám a sort, rengetegszer leírtak már sok-sok módszert ezen a fórumon, én magam is több tucatnyit olvastam
kezdd úgy, ahogy valamelyik hozzászóló javasolta: egy-két hónapot szánj rá az ismétlésre -- a négyes érettségi akkori középfokú tudást feltételez - frissítsd fel ezt a tudást, utána pedig térképezd fel, mely lehetőségek a legvonzóbbak számodra, és vesd bele magad -- fél év-egy év alatt el lehet jutni középfokra, ha valóban akarod
sok sikert kívánok hozzá!
üdv
:)
Lomb Kató nem hitt a nyelvérzékben.
Szóval az első lépés az, hogy megváltoztatod a gondolkodás módodat, mert ez a hozzáállás csak visszahúz.
Nincsenek pontos számaim, mint az elsőnek, de becslésem szerint napi 3 órával 7 hónap alatt el tudod érni a középfokú vizsgát.
De ez függ a módszertől is, amit találsz magadnak. Ha ragaszkodsz valami nem működő módszerhez, akkor vagy idő előtt feladod az egészet, vagy 7 hónap miatt 10-12 vagy 14 is kellhet.
Nem kell lebecsülni a nyelvet, de félni se kell tőle. A középfokú tudás az nem anyanyelvi szint, sok hibát csinál az ember ezen a szinten, de ettől függetlenül már meg lehet érteni a beszélgetőpartnert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!