Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolhoz mennyi idő kell?

Angolhoz mennyi idő kell?

Figyelt kérdés
elég ostoba vagyok nyelvekből előre írom, hogy így válaszoljatok :) mennyi időre lenne szükségem naponta mondjuk 3-4 óra tanulással, hogy angolból középfokút tegyek, (ebből érettségiztem 10 éve)

2012. aug. 15. 18:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
panaszkodni nem lehet : ) ?????? persze szerettem volna többet megtudni, de azt nem meséld el nekem hogy fél év Londoni mosogatással jól megtanulod a nyelvet vannak ismerőseim kint tőlük én is jobban beszélek, csak tudod a nyelvvizsga nem egy Londoni kiskocsma hátsó udvara : )
2012. aug. 15. 18:44
 12/24 anonim ***** válasza:
Ki beszélt itt londoni mosogatásról?
2012. aug. 15. 18:45
 13/24 A kérdező kommentje:
megint a külföldi út és a szerelem
2012. aug. 15. 18:47
 14/24 A kérdező kommentje:
akkor ad valaki végre tanácsokat, vagy az utazásról fogunk itt írogatni : ) valaki segítene?
2012. aug. 15. 18:49
 15/24 A kérdező kommentje:

köszi

az eddigi válaszokat menni fog a zöld kéz mindenkinek

2012. aug. 15. 18:50
 16/24 A kérdező kommentje:
még senki nem segített, de én mégis milyen jó fej vagyok
2012. aug. 15. 18:50
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha magadtól nem tudod, keress egy tanárt, ő majd megmondja mit csinálj. Mi nem tudjuk megmondani, nekedm ilyen módszer jó: nyelvtanozó, szótárazós, vagy filmező, esetleg olvasgatós és szószedetírós stb. Rengeteg módszer van, de pl. beszélni nem tanulsz meg egyedül.
2012. aug. 15. 18:53
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!
2012. aug. 15. 18:55
 19/24 anonim ***** válasza:

ha tíz éve négyesre érettségiztél, olyan ostoba nem lehetsz, hanem a magyaroddal valami gond lehet, mert azt írod, senki sem segített, pedig én több hasznos választ is olvastam a hozzászólásokban

mennyi idő kell hozzá? visszakérdeznék? mennyire gondolod komolyan

napi 3-4 órával, ha azt komolyan veszed, nem csak tingli-tangli látszattanulásról van szó, nagyon messzire eljuthatsz akár fél év alatt is... és évekig mosogathatsz Londonban, akkor sem biztos, hogy megtanulsz - de nem a mosogatás lesz a hibás, hanem te

ha meg akarsz tanulni, akkor egy londoni csehó konyhájában is sikerülni fog, meg itthon, kis szobád magányában is, bár ez utóbbi valóban nem a legjobb a társalgás gyakorlására, de!

ott van a világháló - csevegési lehetőségek kifogyhatatlan tárháza - máris lehet gyakorolni, ha nincs alkalmad kiutazni

könyvek angol nyelven -- ha nincs rá pénzed (a mai könyvárak mellett ki vetne rád követ ezért), megint csak a hálón angol nyelvű könyvek tömkelege található

tévé és filmek - szintén angol nyelven

ha éppen nem tanulsz, akkor is menjen valami angol nyelvű csatorna háttérzajnak - rengeteget számít

és folytathatnám a sort, rengetegszer leírtak már sok-sok módszert ezen a fórumon, én magam is több tucatnyit olvastam

kezdd úgy, ahogy valamelyik hozzászóló javasolta: egy-két hónapot szánj rá az ismétlésre -- a négyes érettségi akkori középfokú tudást feltételez - frissítsd fel ezt a tudást, utána pedig térképezd fel, mely lehetőségek a legvonzóbbak számodra, és vesd bele magad -- fél év-egy év alatt el lehet jutni középfokra, ha valóban akarod

sok sikert kívánok hozzá!

üdv

:)

2012. aug. 15. 19:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Lomb Kató nem hitt a nyelvérzékben.

Szóval az első lépés az, hogy megváltoztatod a gondolkodás módodat, mert ez a hozzáállás csak visszahúz.

Nincsenek pontos számaim, mint az elsőnek, de becslésem szerint napi 3 órával 7 hónap alatt el tudod érni a középfokú vizsgát.

De ez függ a módszertől is, amit találsz magadnak. Ha ragaszkodsz valami nem működő módszerhez, akkor vagy idő előtt feladod az egészet, vagy 7 hónap miatt 10-12 vagy 14 is kellhet.

Nem kell lebecsülni a nyelvet, de félni se kell tőle. A középfokú tudás az nem anyanyelvi szint, sok hibát csinál az ember ezen a szinten, de ettől függetlenül már meg lehet érteni a beszélgetőpartnert.

2012. aug. 15. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!