Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvkönyvet ajánlotok,...

Milyen nyelvkönyvet ajánlotok, ha dánul szeretnék tanulni?

Figyelt kérdés
dán

2012. aug. 2. 16:47
 1/8 A kérdező kommentje:
A Kezdők dán nyelve felejtős, kb. gyerekeknek vlaó
2012. aug. 2. 17:04
 2/8 anonim válasza:
100%
Hát pedig dán területén elég szegényes a kínálat könyvekből itthon,mást én se tudnék ajánlani :/ megkérdezhetem h mért szeretnéd ezt a nyelvet tanulni? :)
2012. aug. 2. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:
RS program. :)
2012. aug. 2. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:
A libribe lehet kapni 'Kapd elő' nyelvkönyveket, van dán is. Nézz szét a neten minnél több boltban. De amúgy elég szegényes a kínálat, szinte semmi. a legjobb egy tanár
2012. aug. 2. 20:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Szeptembertől megyek ki. A könyvvel az a bajom, hogy a borítója alapján(és neten olvasott tapasztalatok alapján), felnőtteknek való, mégis gyerekes. Nekem az kell, hogy rohadt sok szó legyen benne és brutális nyelvtan. Szóval ne az legyen az első nyelvtani dolog amit megtanulok, hogy "Hol van a busz?", hanem hogy rendesen, nyelvtani szabályokat MAGYARUL elmagyarázzon.

Például egy igeragozás stb...

2012. aug. 3. 06:38
 6/8 webnyelv ***** válasza:

Szerintem a Kezdők dán nyelvkönyve elmagyarázza az igeragozást. (Az igeragozás amúgy elég egyszerű.) De a neten is lehet találni, igaz, talán nem elsősorban magyarul.

Magyarul most ezt találtam, talán kezdetnek elmegy:

[link]

2012. aug. 3. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
nos én mint évek óta érdekelt és jártas személy a dán nyelvben azt mondom, mivel hamarosan mész, hogy a legalaposabban ennyi idő alatt csak tanár segíthet. ezekben a könyvekben vannak nagyon hasznos dolgok, lehet megértenek majd téged, de az igeragozás és a nyelvtan annál összetettebb hogy pár hét alatt egy ilyen könyvből megtanuld (ha nem beszélsz más skandináv nyelveket, ha igen akkor könnyű)
2012. aug. 3. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Kismillió dán nyelvkönyvem van, de egyik sem magyar-dán. Nem is ajánlom az olyat egyébként mert úgy mindig csak fordítani fogsz magyarról, nem pedig DÁNUL beszélni. Hihetetlennek hangzik de egyszerűbb egy egynyelvűből. Van még angol-dánom is. Ha érdekel írj privit.
2012. aug. 23. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!